Serviciul Vamal, la 30 de ani de la creare: „O istorie scrisă cu multă muncă și implicare. Trei decenii în slujba cetățenilor”

30 de ani de la crearea autorității vamale a Republicii Moldova. Cu această ocazie, director adjunct al Serviciului Vamal, Viorel Mihăilă a venit cu un mesaj de felicitare către toți lucrătorii vamali.

Foto:

„Stimați funcționari vamali și veterani ai Serviciului Vamal,

În fiecare an, la 4 septembrie, în Republica Moldova este marcată Ziua profesională a funcționarului vamal. Anul acesta, celebrăm un moment aniversar deosebit - 30 ani de la crearea sistemului vamal național.

Deși, în tot acest timp, instituția a fost supusă mai multor reforme și reorganizări, misiunea încredințată a rămas aceeași – asigurarea securității economice a statului și facilitarea comerțului internațional.

În cei 30 de ani, sistemul vamal a evoluat într-un ritm exponențial, remarcându-se prin capacitatea de a implementa reforme și de a aplica cele mai novatoare instrumente de administrare vamală.

Astăzi, Serviciul Vamal este o instituție modernă și eficientă, care beneficiază de susținerea partenerilor internaționali de dezvoltare și care își ajustează în permanență principiile de operare în corelare cu cele mai recente actualizări din domeniul vamal.

Vă mulțumesc tuturor celor care, zi de zi, contribuiți la îndeplinirea acestei misiuni. De asemenea, îmi exprim gratitudinea în adresa veteranilor Serviciului Vamal, care, prin angajamentul și munca depusă, au contribuit semnificativ la edificarea unui sistem de administrare vamală profesionist și transparent”, a scris într-un mesaj Viorel Mihăilă.

â


Pub