(video) Încă la un liceu din Chișinău a fost inaugurat un teren de fotbal. Elevii vor studia această disciplină

photo-1630502753–17
Foto: FMF.md

Federația Moldovenească de Fotbal continuă implementarea cu succes a celui mai mare proiect social-sportiv din țară – Fotbal în școli. Astăzi, a fost inaugurat terenul de fotbal de la Liceul Teoretic „Nicolai Gogol” din Chișinău, reabilitat cu suportul FMF în cadrul programului „Clase specializate de fotbal”.  

Liceul Teoretic „Nicolai Gogol” se află printre instituțiile care au semnat contract de colaborare cu FMF în formarea claselor specializate de fotbal. Astfel, circa 30 de elevi, băieți și fete, din această clasă vor beneficia de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”, scrie FMF.md.

Pentru amenajarea terenului de fotbal al liceului „N. Gogol”, municipalitatea a contribuit cu cca un milion de lei, iar învelișul pentru gazonul artificial a fost oferit de Federația Moldovenească de Fotbal.

Primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a spus că în următorii 2 ani, APL Chișinău prevede amenajarea a încă 40 de terenuri de fotbal cu gazon artificial, în colaborare cu federația națională de profil. „Obiectivul nostru este de a avea cât mai multe terenuri de acest fel și cât mai multe clase care practică fotbalul. Iar elevii din municipiul Chișinău să aibă cât mai multe opțiuni pentru practicarea sportului”, a menționat edilul.

Proiectul „Fotbal în Școli” – Clase specializate prevede crearea claselor pe baza solicitărilor din partea instituțiilor de învățământ. Din 1 septembrie 2020 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul „Fotbal în Școli” – Clase Specializate a primit din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 15 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor, iar fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare. În cadrul proiectului este prevăzut și un curs de instruire pentru antrenorii din instituțiile de învățământ. Clasele specializate de fotbal vor urma un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă pe parcursul zilei. Clasele vor fi mixte, formate din 25-30 de copii.

În prezent, clase specializate de fotbal au fost deschise la Liceul Teoretic „Ivan Vazov” din orașul Taraclia, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din comuna Sipoteni, raionul Călărași, Liceul Teoretic „V.Moșcov” din orașul Ceadîr-Lunga, dar și la următoarele licee din capitală: IPLT „Gaudeamus”,  IPLT „Mihai Viteazu”,  IPLT „Nicolae Iorga”,  LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și IPLT „Liviu Deleanu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente