fbpx

foto | Vacile se hrănesc pe mare, iar brânzeturile se maturează sub apă. Cum arată prima fermă plutitoare?

Trei etaje pe apă și animale care se hrănesc în timp ce plutesc – așa arată prima fermă plutitoare, deschisă în apropiere de Rotterdam, Țările de Jos. La nivelul de sub apă se maturează brânzeturile, iar la nivelul de mijloc laptele se transformă în brânză, iaurt și unt.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proprietarii au 40 de vaci și gestionează afacerea din 2019. Ceștia spun că au vrut să aducă viața de la sat la oraș și să crească gradul de conștientizare a consumatorilor în ceea ce privește lipsa spațiului agricol și schimbările climatice.

Potrivit lor, ferma poate continua să producă chiar și în cazul inundațiilor. Animalele sunt hrănite cu resturi donate fermei, de exemplu reziduuri de cereale de la o fabrică de bere din apropiere, struguri de la o bancă de alimente sau iarbă cosită de pe terenurile de sport.

Bălegarul este transformat în îngrășământ pentru grădină, iar urina este reciclată și transformată în apă potabilă pentru vaci, transmite libertatea.ro, citând AFP. De asemenea, spațiul unde se află animalele este alimentat cu electricitate generată de panouri solare. Ferma are un singur salariat, iar îngrijirea vacilor este realizată de un robot.

Produsele şi îngrășămintele sunt vândute la un magazin din apropiere, alături de produsele altor fermieri din regiune. De asemenea, afacerea livrează produse pentru restaurantele din oraş cu ajutorul unor vehicule electrice.

Chiar dacă prețurile par aproape duble, se pare că ferma prinde rentabilitate după câțiva ani de activitate, iar proprietarii se gândesc să mai construiască una. Bunăoară, un litru de lapte de pe afacerea plutitoare costă 1,8 euro, comparativ cu aproximativ un euro la supermarket.

 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button