/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Au fost actualizate alertele de călătorie! Ce condiții trebuie să respecte moldovenii pentru a călători în afara țării

04 septembrie 2021, ora 14:35

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat condițiile de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova și regulile pe care aceștia trebuie să le respecte, în contextul pandemiei de COVID – 19, atunci când merg în alte state. Astfel, la intrarea în mai multe țări străine, moldovenii trebuie să prezinte fie certificatul care confirmă vaccinarea împotriva noului coronavirus, fie un test negativ la COVID. Noile condiții au intrat în vigoare în data de 3 septembrie.

Astfel, Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt statele cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

De asemenea, cetățenii moldoveni pot pleca în țările careu au recunoscut unilateral certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile din Republicii Moldova. Prin urmare, aceste state sunt: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda) și Cehia.

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene actualizează săptămânal, vineri, alertele de călătorie în străinătate. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.

Având în vedere perioada estivală și planificarea concediilor, MAEIE recomandăm organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram