Breaking News

image
Sursa foto: SPIA

Perchezițiile de la Poliția de Frontieră: Trecerea frontierei fără plasare în carantină costa între 50 și 700 de euro

Procuratura Anticorupție, cu suportul Serviciului Protecție Interna și Anticorupție al MAI, desfășoară, în aceste clipe, percheziții simultane în birourile de serviciu ai mai multor angajați ai Poliției de Frontieră.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și până în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Până la această oră, procurorii anticorupție au reținut 5 persoane, printre care 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni pe parcurs.

Amintim că la punctul de frontieră Sculeni au loc percheziții matinale. La fața locului se află și angajații Direcției Inspecție Efectiv din cadrul Poliției de Frontieră, responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul personalului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: