image
Sursa foto: gov.md

Guvernul a numit un nou director la Agenția Medicamentului: „Mai avem o revenire din diasporă”

Dragoș Guțu este noul director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.

„Mai avem o revenire din diasporă. Este foarte important să avem un management corect al medicamentelor. Să avem medicamente calitative în Moldova, să nu meargă oamenii peste hotare să pe procure. Trebuie să ne uităm și la politica de stabilire a prețurilor și care sunt medicamentele compensate”, a menționat premierul Natalia Gavrilița.

Noul director este expert în domeniul gestionării afacerilor, managementului proiectelor și echipelor.

Între 2016 și 2018, a fost director comercial MENA/CIS (Africa de Nord, Orientul Mijlociu și CSI), responsabil de elaborarea și implementarea strategiei comerciale regionale (în 34 țări), în cadrul GlaxoSmithKline Turcia (Istanbul). În perioada ianuarie 2015 și aprilie 2016, Guțu a deținut funcția de Director General ( pentru Kazahstan și Asia Mijlocie/Mongolia) în cadrul aceleiași companii. În perioada aprilie 2013 -ianuarie 2015, a fost responsabil de elaborarea și implementarea strategiilor de promovare a portofoliului de produse și lansarea produselor noi, în cadrul GlaxoSmithKline Rusia.

Este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, (1997), iar în 2008 a absolvit Universitatea Chicago, SUA, Școala de Business Booth.

Tot astăzi, Ana Mardare a fost numită în funcția de secretar de stat, pe domeniul dezvoltării regionale, în cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Mardare este doctor în științe politice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Romania, a fost expert în cadrul mai multor proiecte de dezvoltare regională și a contribuit la elaborarea strategiilor naționale pe acest domeniu, precum Dezvoltarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională 2027, Elaborarea ghidurilor de finanțare pentru Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (GFA pentru GIZ Moldova), dar și a elaborat strategii M&E pentru proiecte de dezvoltare regională (GFA pentru GIZ Moldova).

Guvernul a aprobat cererea de demisie depusă de directorul adjunct al Agenției Proprietății Publice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: