Din acuzatorul șefei Curții Constituționale, în „apărător al regimului constituțional”: Un fost procuror controversat, numit șef de secție la SIS

Fostul procuror Eugen Rurac, care a gestionat mai multe dosare de rezonanță, a fost angajat la SIS. Surse apropiate portalului UNIMEDIA au spus că acesta a fost numit șef al Secției Apărarea regimului constituțional.

Foto: colaj

Ofițera de presă din cadrul SIS, Daniela Mînzat, a confirmat că Rurac a fost angajat la SIS de ieri, însă nu ne-a putut comunica funcția pe care o deține.

„ Prin prezenta confirmăm faptul că domnul Eugen Rurac este angajat al Serviciului de Informații și Securitate. Totodată, Vă informăm că potrivit art. 6 alin. (3) al Legii Nr.753 din 23-12-1999 privind Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, informaţii referitoare la efectivul Serviciului constituie secret de stat, fapt ce nu permite divulgarea funcției ocupate de către acesta”, ne-a spus aceasta.

Procurorul anticorupție Eugen Rurac, care a instrumentat în ultimii ani mai multe dosare de rezonanță, și-a dat demisia 23 ianuarie 2020.

Acesta este cunoscut pentru dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul Metalferos.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat învinuirea aduse fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Monole, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.


Pub