Maia Sandu respinge acuzațiile că ar fi cerut dosare penale pe liderii opoziției: Stoianoglo a fost dezinformat. Am venit doar cu două nume

Președinta Maia Sandu respinge acuzațiile că ar fi venit cu o listă de nume a liderilor din opoziție la o ședință a Consiliului Suprem de Securitate și ar fi cerut inițierea de dosare penale. Șefa statului spune că Procurorul General, care a făcut aceste dezvăluiri, „a fost dezinformat de către colegul său”, iar la acea ședință au fost pronunțate doar două nume.

Foto: UNIMEDIA

„Procurorul General nici nu a fost la această ședință, îl poftesc să vină să vadă procesul-verbal de la acea ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

Nu știu de ce l-a dezinformat colegul lui. Am pomenit numele căpeteniilor a două grupări - Plahotniuc și Platon. Am zis că în timp ce procuratura visează, oamenii din aceste grupări fug din țară”, a declarat Maia Sandu la ÎnProfunzime de la protv.

Totodată, Sandu a anunțat că este nemulțumită de activitatea lui Stoianoglo și că a avut mult întrevederi cu acesta, la care l-a întrebat cu ce poate fi ajutat, dar „fără progrese”.

„Am avut multe întâlniri cu el, în care l-am întrebat de ce aveți nevoie? De finanțarea suplimentară? De asistență de la experți în finanțe? Au spus că nu, totul e bine și frumos.

Consider că este nesatisfăcătoare activitatea Procurorului General.

Lipsa totală de rezultate, noi suntem la doi ani de activitate și eu înțeleg că nu se pot rezolva toate problemele în doi ani, dar trebuia să se vadă cel puțin dorința procurorului de a face ceva și de a curăța cel puțin instituția pe care o conduce de grupări criminale”, a adăugat Maia Sandu.

Președinta Maia Sandu ar fi cerut Procuraturii Generale, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, pornirea dosarelor penale pe numele mai multor deputați care la moment, fac parte din opoziție și tragerea la răspundere penală a acestora. Pe lista înaintată de șefa statului s-ar regăsi și fostul președinte Igor Dodon, precum și fosta șefă a Legislativului, Zinaida Greceanîi, dar și Vladimir Voronin.

Procurorul General a solicitat CSS să facă publică lista prezentată reprezentantului PG, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate.


Pub