Maia Sandu, despre „anularea lui Ceban privind profesorii nevaccinați”: Decizia primarului nu are vreo valoare

Șefa statului declară că primarul capitalei nu poate anula o decizie adoptată de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Astfel, Hotărârea autorităților Chișinăului prin care profesorii nevaccinați au fost scutiți de a face teste la Covid-19 din propriul buzunar „nu are vreo valoare”, consideră Maia Sandu.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Primarul nu poate să anuleze Hotărârea Comisie la nivel național. Decizia primarului nu are nicio valoare”, a declarat șefa statului la la o emisiune de la protv.

Și ministră Sănătății i-a transmis lui Ion Ceban că nu poate anula o decizie CNESP. Asta după ce primarul a anunțat că decizia scandaloasă, care obligă profesorii nevaccinați să se testeze la fiecare 14 zile, din propriul buzunar, este nulă pentru municipiul Chișinău, unde rata de vaccinare în sistemul educaționale este de peste 72 %.

Mai mult, Ceban a acuzat guvernanții de incompetență și că pun în pericol sistemul educațional, după care a anunțat că va aloca din banii locali 3 milioane de lei pentru a asigura cadrele discatite cu testare gratuită la Covid-19 și pentru a nu permite blocarea procesului de învățământ.

În același timp, PSRM a contestat în judecată decizia CNESP care obligă personalul din sistemul educațional, nevaccinat, să prezinte teste la Covid-19 la fiecare două săptămâni, realizate din propriul buzunar și a calificat-o drept „cinică și iresponsabilă”.


Pub