Un băiețel afgan evacuat din Kabul a murit după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare într-o tabără de refugiați din Polonia

Un copil de cinci ani, evacuat din Kabul, a murit după ce a mâncat din greșeală ciuperci sălbatice otrăvitoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez al Sănătății, Wojciech Andrusiewicz. Băiețelul și fratele său, care a fost salvat, însă se află în continuare în stare gravă, se aflau într-un centru pentru migranți din Polonia, atunci când au început să se simtă foarte rău, relatează BBC, citat de digi24.ro.

Foto: Profimedia Images (poză simbol)

Cei doi frați făceau parte dintr-o familie evacuată din Kabul de către armata poloneză. Băiatul mai mare, de șase ani, a beneficiat de un transplant de ficat, însă starea sa e în continuare critică, întrucât a prezentat semne de leziuni la nivelul creierului, a mai spus purtătorul de cuvânt într-o conferință de presă.

Cei doi copii au ajuns la spitalul de copii din Varșovia după ce au consumat ciuperci otrăvitoare, în timp ce se aflau într-un centru de migranți dintr-o zonă împădurită din afara Varșoviei.

„Din păcate, nu am putut să-i ajutăm pe ambii băieți", a spus directorul spitalului din Varșovia.

Printre cei care au mâncat ciupercile otrăvitoare a fost și o tânără de 17 ani, care a ajuns de asemenea la spital, dar care a fost salvată și externată. Potrivit autorităților poloneze, o familie afgană a cules ciupercile dintr-o zonă împădurită și a făcut o supă din ele.

Mai bine de 250 de specii de ciuperci otrăvitoare din Polonia pot provoca moartea, iar reprezentanții centrelor pentru migranți din țară au fost instruiți să le transmită străinilor să nu le consume. 


Pub