Străzile din municipiul Orhei, renovate în ritm alert de către echipa lui Ilan Șor

Strada Șoimarul din Orhei a fost complet renovată și inaugurată de echipa Partidului „ȘOR”, după 40 de ani, timp în care nu a fost reparată. Acest drum secundar este cel care unește sectorul Lupoaica de sectorul Centru din Orhei. Aceasta este o arteră importantă pentru localnici, în special pentru profesorii și elevii care învață la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale”, precum și pentru cadrele medicale care muncesc la „Centrul Medical Munteanu” și Centrul Medicilor de Familie din oraș.

Foto:

„De 40 de ani locuiesc pe această stradă și niciodată nu a fost așa cum e acum. E o plăcere să mergi pe acest drum. Anterior, era periculos, acum este și trecere de pietoni, trotuare și tot ce trebuie. Este foarte frumos Orheiul și suntem tare mulțumiți. E puțin spus că orașul nostru s-a schimbat. Putem spune că a fost întors invers. Nu avem cuvinte de mulțumire pentru dl Ilan Șor și pentru primărie”, a spus o femeie care locuiește pe strada Șoimarul.

„Era strașnic. Nu am cuvinte, acum e o plăcere să mergi pe acest drum. Mulțumim din tot sufletul că domnul Șor și toți cei care rezolvă toate astea nu uită de noi și, cel mai important, e că nu-și uită promisiunile. Tot ce a promis, tot a făcut”, a menționat o locuitoare a orașului Orhei.

„Pe acest drum erau numai pietre, era dezastruos, dărâmat. Era complicat să ajungi până la clinică. Tot ce se promite, se face, la termen și calitativ. Sunt foarte mândră că locuiesc la Orhei, cel mai frumos oraș din țară”, a spus o altă femeie.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că, pe lângă renovarea străzii Șoimarul, au fost reamenajate patru parcări pentru angajații instituțiilor din preajmă, cât și pentru locatarii blocurilor de pe această stradă. Renovarea străzii Șoimarul va permite fluidizarea traficului pe strada Vasile Lupu, care, deseori, este aglomerată. Mai mult, la intersecția străzilor Șoimarul și Vasile Lupu a fost instalat un semafor.

„Odată cu darea în exploatare a străzii Șoimarul, am mai obținut o victorie. Echipa lui Ilan Șor de la Orhei continuă să implementeze proiectele fie de infrastructură, fie economice sau sociale. Sunt nespus de bucuros că fac parte din această echipă. Până la finele anului, vor fi inaugurate alte străzi. Tot ce ne-am propus la început de an, tot ce ne-am planificat ducem la bun sfârșit”, a declarat Pavel Verejanu.


La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a dat asigurări că autoritățile locale vor depune toate eforturile, astfel încât locuitorii municipiului și raionului Orhei să aibă parte de confortul pe care îl merită.

„Drumul renovat este situat în inima municipiului Orhei, care duce la unul dintre cele mai importante licee. Îi mulțumim lui Ilan Șor că este în continuare alături de noi, ne îndrumă și ne supraveghează ca să facem lucruri frumoase”, a adăugat Țurcanu.

La eveniment au participat și deputatele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Reghina Apostolova, care au declarat că Orhei este primul oraș din țară în care au fost renovate și modernizate toate drumurile centrale.

„Renovarea străzii Șoimarul este primul proiect mare implementat după campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Noi demonstrăm ceea ce am promis – că lucrăm pentru oameni. În pofida multor discuții, echipa lui Ilan Șor implementează proiecte privind îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor din Orhei și din toată țara. Orhei este un oraș exemplu pentru toate localitățile din țară și speranța pentru mai multe generații. În acest oraș, toate categoriile de vârstă au toate cele necesare”, a specificat deputatul Marina Tauber.


„Am fost martorii inaugurării unei artere importante din centrul orașului Orhei. Proiectul privind renovarea drumurilor, inițiat de Ilan Șor, în 2015, continuă să fie implementat de actuala echipă a Partidului „ȘOR”, în frunte cu Pavel Verejanu. În prezent, drumurile sunt construite conform unor tehnologii noi, moderne și putem constata cu mândrie că orașul Orhei deține întâietatea în țară, în ceea ce privește proiectele de infrastructură”, a afirmat deputatul Reghina Apostolova.

Totodată, deputatul Vadim Fotescu a afirmat că proiectul străzii Șoimarul demonstrează faptul că în localitățile în care sunt primari ai Partidului „ȘOR”, acolo unde oamenii au încredere în această formațiune, lucrurile se schimbă în bine.

„În noul Parlament ne vom axa pe promovarea proiectelor sociale îndreptate spre îmbunătățirea vieții oamenilor. Vom continua să lucrăm în toate localitățile și vom vota pentru inițiativele care cu adevărat vor avea scopul de a le aduce cetățenilor bunăstare”, a spus deputatul Vadim Fotescu.


Iar președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care și-a propus să facă din Orhei un oraș de vis, a declarat că va face tot posibilul pentru ca acest angajament să fie dus la bun sfârșit.

„Ați văzut că nici pandemia și nici campania electorală nu ne-au împiedicat să ne îndeplinim angajamentele. V-am promis că vom transforma orașul Orhei într-un Monaco și o voi face. Fiecare stradă renovată, fiecare curte ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Populația municipiului Orhei crește din 2015 încoace, atât datorită natalității care sporește, cât și faptului că oamenii din toată țara, inclusiv din Chișinău, se mută cu traiul la noi. Toată lumea vrea să trăiască la Orhei, ceea ce înseamnă că tot ceea ce facem este bine”, a menționat Ilan Șor.

În acest an, Primăria Orhei realizează un plan ambițios de renovare a străzilor secundare din oraș. Lucrările au început în martie, fiind deja reabilitate capital mai multe străzi secundare, iar altele sunt în reparație. Anul trecut, Primăria Orhei a renovat capital toate arterele principale din localitate.



Pub