Cavcaliuc și-a deschis propria companie în Marea Britanie: „Nu văd nimic rău în asta”

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și-a deschis pe 1 septembrie o firmă la Londra, acolo unde a plecat acum circa 2 luni. Acesta susține că „nu vede nimic rău în asta” și că nu este prima dată când deschide o companie. „Am anunțat, nu o dată, că activez într-o companie internațională și activitatea mea curentă ține de mediul de afaceri”, a scris Cavcaliuc.

Foto: UNIMEDIA

„Mulțumesc, presei din Republica Moldova, pentru publicitatea companiei mele din Marea Britanie. De obicei, unii din ei nu se sfiesc să ceară multe mii de € pentru a face publicitate, acum ceva sa schimbat la ei, fac gratis.

Vă mulțumesc, apreciez efortul și voluntariatul Dvs. Da, mi-am fondat companie în Marea Britanie și nu văd nimic rău în asta. Și în Moldova în 2007 la vârsta de 25 ani, am fondat cu familia mea o companie prosperă care a creat multe locuri de muncă și am achitat impozite la stat. Dar asta nu prea am văzut să fie mediatizat. Toată viața am muncit, muncesc și în prezent și nu văd nimic rău în asta. Mai mult ca atât, am anunțat, nu o dată, că activez într-o companie internațională și activitatea mea curentă ține de mediul de afaceri.

Apropo, voi crea mai multe locuri de muncă în compania mea și ca prioritate voi angaja compatrioți de ai noștri din diasporă care sunt fără serviciu, oameni la care țin foarte mult, pentru că am simțit pe pielea mea, fiind copilul părinților lăsat acasă la o vârstă fragedă nevoiți să meargă să muncească peste hotare. Și da, din remitențele noastre trimise în Moldova ca și în cazul la alte sute de mii de persoane, inclusiv cum au făcut-o părinții mei muncind peste 20 de ani în străinătate, vom contribui la ridicarea economiei”, scrie Cavcaliuc, într-o postare pe pagina sa de Telegram.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc și-a acuzat „oponenții săi politici” de fabricarea „dosarului verde de briliant”, în baza căruia procurorii au cerut Interpol să-l localizeze pentru a fi adus în fața organelor de drept. „Nu manipulați opinia publică, numele meu nu figurează în baza de date Interpol. Eu am anunțat procuratura că sunt în Londra, în deplasare de serviciu”, a declarat Cavcaliuc.

Comentariul liderului PACE vine după ce biroul local Interpol a cerut localizarea lui Gheorghe Cavcaliuc, dar și a omului de afaceri Veaceslav Platon.

Cavcaliuc este recunoscut drept bănuit în dosarul „Zelionka”, în care 3 membri PACE au stropit cu verde de briliant un membru al Platformei DA, pe motiv că acesta „s-ar fi vaccinat anti-Covid fără rând”.

Cavcaliuc a refuzat să se prezinte în fața procurorei de caz pentru a fi audiat, declarând că aceasta „nu ar fi echidistantă, fiind șantajabilă, ca urmare a unui dosar penal deschis pe numele soțului acesteia”.


Pub