Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Pe teritoriul municipiului Chișinău…

DOC Pe teritoriul municipiului Chișinău a fost instituită stare de alertă „cod roșu”: se reiterează necesitatea de vaccinare împotriva COVID-19, cu orice vaccin disponibil și aprobat pentru utilizare în R. Moldova

Pe teritoriul municipiului Chișinău a fost instituită stare de alertă de „cod roșu”. Decizia a fost luată vineri, 3 septembrie, de către membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău, în contextul în care s-a constatat creșterea incidenței la 167,13 cazuri la 100 mii populație în ultimele 14 zile.

Potrivit CESP, se mențin pe teritoriul municipiului Chișinău, cu titlu obligatoriu, toate măsurile de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției cu noul coronavirus, aprobate prin hotărârile anterioare ale CNESP și CESP Chișinău. Astfel, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise, în transport public, în stațiile de așteptare din municipiul Chișinău este obligatorie în continuare. Persoanele trebuie să poarte masca și în cadrul evenimentelor publice „cu aglomerații umane din spații deschise, la întrunirile cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea distanței fizice de minim un metru”.

„Se reiterează necesitatea de vaccinare împotriva COVID-19, cu orice vaccin disponibil și aprobat pentru utilizare în R. Moldova, ca unică măsură de prevenire COVID-19: vaccinare împotriva noului coronavirus salvează vieți, protejează de forme critice și decese, este un act de responsabilitate civică pentru combaterea pandemiei și revenirea la normalitate”, se arată în document.

Conform deciziei, în contextul solicitărilor diferitor agenți economici, organizații, asociații, persoane juridice și fizice pentru organizarea anumitor întruniri și evenimente publice cu caracter unic, Direcția Administrație Publică Locală a PMC va asigura organizarea ședințelor cu toți organizatorii responsabili menționați, în scopul informării asupra măsurilor de sănătate publică ce se impun în cadrul evenimentelor/ întrunirilor în masă cu caracter unic.

Opt decese și alte 710 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri, 3 septembrie, R. Moldova, dintre care 612 – în rândul persoanelor nevaccinate, anunță Ministerul Sănătății.

Din numărul total de cazuri, 17 cazuri asociate cu contact în afara țării: 5- România, 2-Italia, 2-Republica Maldive, 2-Turcia, 1-Bulgaria,  1-Egipt, 1-Rusia, 1-Portugalia, 1-Spania,1-Ucraina.

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) au aprobat luni, 23 august, noi măsuri de sănătate publică, în scopul prevenirii cazurilor de infectare cu COVID-19. Potrivit CNESP, de la 1 septembrie 2021, instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal, învățământ profesional tehnic și universitar își vor desfășura activitatea cu prezența fizică a elevilor și studenților, în condițiile respectării măsurilor de sănătate publică dispuse de CNESP.