Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Ceremonia de înmânare a…

LIVE Ceremonia de înmânare a donației de 100 mii de teste rapide antigen COVID-19 din partea României

Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, și ministra Sănătății, Ala Nemerenco, participă vineri, 3 septembrie, la ceremonia de înmânare a donației de 100 mii de teste rapide antigen COVID-19 din partea României.

Ora 21:55 „O dată în plus România demonstrează că își respectă promisiunile”, a declarat ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță.

Ora 21:50 „Ținem să mulțumim foarte mult pentru aceste ajutoare. România a fost unul din cei mai puternici parteneri pe toată perioada de pandemie. Avem jumătate de milion de vaccinuri primite de la statul român. Ținem minte foarte bine că ajutoarele pe care le-am primit de la statul român sunt foarte importante”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Ora 21:33 La Chișinău a ajuns donația de 100 mii de teste rapide antigen COVID-19 din partea României.

Foto: Captură Privesc.eu

Pe 26 august 2021, Guvernul de la București a aprobat o Hotărâre în legătură cu trimiterea către R. Moldova a 100 000 doze de teste rapide pentru depistarea antigenului COVID-19.

La solicitarea Ministerului Sănătății și urmare a vizitei ministrului afacerilor externe a României, Bogdan Aurescu, efectuată în R. Moldova, Guvernul României a aprobat Hotărârea nr. 64 din 26 august 2021 privind acordarea de asistență internațională pentru R. Moldova cu produse medicale – teste rapide antigen COVID- 19.

Potrivit autorităților din România, asigurarea transportului celor 100 000 de teste rapide antigen în R. Moldova se va realiza prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).