12:18:47 19.04.2024
Stiri

Descoperire ȘOCANTĂ pe segmentul rusesc de pe Stația Spațială Internațională. Într-unul dintre DORMITOARELE ....

Actualitate 03.09.2021 07:31 Vizualizări3137 Autor: Ziarul National
Descoperire ȘOCANTĂ pe segmentul rusesc de pe Stația Spațială Internațională. Într-unul dintre DORMITOARELE ....


Cosmonauții ruși au descoperit noi fisuri, care s-ar putea mări, într-un segment al Stației Spațiale Internaționale (ISS), a declarat luni fostul cosmonaut şi constructor de nave spaţiale Vladimir Soloviov.

„Au fost descoperite fisuri superficiale în unele locuri pe modulul Zarya”, a declarat el pentru agenția de presă RIA Novosti.

„Această situație este rea și sugerează că fisurile vor începe să se răspândească în timp”, a mai spus Vladimir Soloviov, constructor şef la corporaţia Energia, fabricant de rachete şi de nave spaţiale, potrivit Reuters.

Acesta nu a precizat dacă fisurile au provocat scurgeri de aer.

Anterior, constructorul de nave spaţiale a afirmat că o mare parte dintre echipamentele Stației Spațiale Internaționale încep să îmbătrânească și a avertizat că ar putea exista o „avalanșă” de echipamente stricate după anul 2025.

ISS a suferit mai multe incidente recente. Luna trecută, oficiali ruși au declarat că o eroare a software-ului și o posibilă scăpare a supervizării umane sunt de vină pentru că Stația Spațială nu a putut fi controlată pentru anumite momente.

Propulsoarele modului de cercetare rus Nauka s-au reaprins din greșeală la câteva ore după ce a andocat, provocând ca întregul avanpost orbital să iasă din poziția normală de zbor, în timp ce la bord se aflau șapte membri ai echipajului.

Tot luna trecută, agenția spațială rusească Roscosmos a raportat o scădere a presiunii în modulul Zvezda, unde se află dormitoarele membrilor echipajului de pe ISS, care a fost cauzată de o scurgere de aer.

Recent, un oficial un membru anonim „de rang înalt” al agenției spațiale a Rusiei a acuzat-o pe astronauta americană Serena Auñon-Chancellor că ar fi făcut în mod deliberat fisuri la vehiculul Soyuz MS-09 al ISS. Incidentul ar fi avut loc în 2018, însă NASA a negat acuzațiile.

Roscosmos a declarat că va rămâne pe Stația Spațială Internațională până în 2024 și că este deschisă să-și extindă participarea și după această dată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md