22:18:55 24.04.2024
Stiri

Tulpina Delta, PERICULOASĂ pentru tineri și copii. Premierul Natalia Gavrilița: „Avem un caz DRAMATIC la Soroca”. Autoritățile pregătesc noi restricții

Actualitate 03.09.2021 16:11 Vizualizări2061 Autor: Ziarul National
Tulpina Delta, PERICULOASĂ pentru tineri și copii. Premierul Natalia Gavrilița: „Avem un caz DRAMATIC la Soroca”. Autoritățile pregătesc noi restricții


Numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus este în creștere, iar noua tulpină afectează inclusiv copiii și tinerii de până în 30 de ani.

„Din păcate, vedem că această tulpină Delta are un comportament mult mai agresiv în rândul tinerilor și copiilor. Avem un caz dramatic la Soroca, avem multe alte cazuri în care victime ale bolii sunt persoane de 30 - 40 de ani”, a anunțat premierul Natalia Gavrilița astăzi, în debutul ședinței de Guvern.

Potrivit șefei Guvernului, în ultima perioadă a crescut numărul cadrelor didactice vaccinate împotriva COVID-19.

„Din datele primite de la Ministerul Educației, văd că rata de vaccinare la cadrele didactice, cel puțin cu prima doză, a crescut la aproape 70%. Asta înseamnă că îndemnul Guvernului a fost auzit și înțeles de către profesori și eu sper ca această cifră să crească”, a declarat premierul.

Premierul a adăugat că a primit mai multe solicitări, inclusiv din Găgăuzia, pentru adoptarea unor măsuri mai dure în vederea limitării răspândirii coronavirusului, mai ales în ceea ce privește angajații din sectorul public și cei care ineracționează cu cetățenii.

Natalia Gavrilița a solicitat convocarea unei ședințe a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) pentru a stabili „reguli clare atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat”.

De asemenea, prim-ministrul a solicitat miniștrilor soluții pentru a ajuta antreprenorii și angajații, în cazul în care deciziile CNESP vor afecta activitatea acestora.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md