CESP Chișinău: „Medicii vor merge în școli pentru a le oferi posibilitatea profesorilor să se vaccineze la locul de muncă”

main
Foto: OSCE/Igor Schimbător

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău (CESP) a convocat astăzi, 3 septembrie, o ședință în format online, unde a fost prezentată situația actuală privind evoluția situației pandemice prin infecția COVID-19 pe teritoriul capitalei și a suburbiilor. La această ședință s-a discutat și despre posibilitatea ca medicii să meargă în școli pentru a le oferi posibilitatea profesorilor să se vaccineze la locul de muncă.

Potrivit reprezentanților Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, situația pandemică prin COVID-19 se agravează, iar incindența îmbolnăvirilor încadrează capitala în cod roșu de alertă epidemică.

Comisia a abordat și problema privind testarea angajaților nevaccinați din cadrul instituțiilor de învățământ, fiind stabilit că echipe de medici vor merge în școli, în vederea comunicării cu profesorii și cu personalul nondidactic, precum și pentru a le oferi posibilitatea să se vaccineze chiar la locul de muncă. În prezent, 80 % din cadrele didactice din instituțiile educaționale din municipiu sunt imunizate.

Conform CESP, la prima etapă, Primăria Chișinău va aloca surse financiare pentru testarea, la necesitate, a pedagogilor. De asemenea, a fost discutată posibilitatea beneficierii de donații de teste rapide antigen, din ajutoarele oferite de Guvernul României, de parteneri sau de agenți economici.

Pe 2 septembrie, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 175 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de îmbolnăviri din acest sezon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente