Primăria Chișinău va aloca bani pentru procurarea testelor la COVID-19, care vor fi gratuite pentru profesori

Primăria Municipiului Chișinău va aloca 3 milioane de lei pentru combaterea și prevenirea virusului COVID-19. O parte din această sumă va fi alocată pentru procurarea testelor de diagnostic pentru detectarea COVID-19, care vor fi aplicate gratuit profesorilor, asta în timp ce ministra sănătății, Ala Nemerenco, a declarat anterior că profesorii nevaccinați vor trebui să prezinte o dată la 14 zile testul la COVID-19, iar cheltuielile vor fi suportate de ei.

În decizia CESP din 3 septembrie se menționează că Primăria Municipiului Chișinău va aloca din bugetul municipal 3 milioane de lei pentru combaterea și prevenirea virusului COVID-19, în scopul realizării măsurilor antiepidemice, pentru procurarea testelor de diagnostic pentru detectarea SARS-CoV-2, care urmează a fi aplicate gratuit cadrelor didactice și personalului auxiliar nevaccinat din instituțiile municipale publice de învățământ preuniversitar, după necesitate.

De asemenea, a fost discutată posibilitatea beneficierii de donații de teste rapide antigen, din ajutoarele oferite de Guvernul României, de parteneri sau de agenți economici.

Amintim că, pe 23 august, Ala Nemerenco, ministra sănătății, a declarat că profesorii nevaccinați vor trebui să prezinte o dată la 14 zile testul la COVID-19, iar cheltuielile vor fi suportate de ei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente