DOC// Urmărit în Moldova, patron în Marea Britanie. Fugarul Cavcaliuc și-a deschis firmă la Londra

Mădălin Necșuțu
03/09/2021
Foto: Gheorghe Cavcaliuc via Facebook

Fostul șef adjunct al IGP și lider al partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și-a deschis pe 1 septembrie o firmă la Londra, acolo unde a fugit înaintea alegerilor din 11 iulie și de unde nu dorește să răspundă în fața legii pe dosarele pornite de procurori pe numele său.

Firma lui Cavcaliuc se numește „Success for you LIMITED”, iar el a fost instalat în funcția de director în aceeași zi în care a deschis-o.

Zilele trecute, Biroul Interpol din Moldova a confirmat că Gheroghe Cavcaliuc este dat în urmărire generală, după ce a refuzat repetat să se prezinte în fața procurorilor în urma citării sale într-un dosar de instigare la violență.

Cavcaliuc este cercetat penal într-un dosar de huliganism. El și-a îndemnat adepții partidului său, Partidul Acasă Construim Europa (PACE), să îi arunce în față „verde de Paris” unui politician local, după ce acesta se vaccinase fără programare prealabilă împotriva COVID-19. Încadrarea lui Cavcaliuc este de „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Mai mulți membri ai PACE, la îndemnul lui Cavcaliuc, au mers pe 6 aprilie la Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei și i-au turnat în cap și pe față „verde de Paris”, provocându-i acestuia arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Medicii au spus atunci că exista pericolul ca Tutunaru să-și piardă vederea în urma acestui incident. Cavcaliuc a recunoscut public atunci că gestul a fost făcut la îndemnul său. Liderul PACE a refuzat repetat să se prezinte în fața procurorilor, după ce fost citat pentru a i se aduce învinuirea.

Mădălin Necșuțu
03/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii