/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Au dormit în corturi, pe gheață și au mers prin ploaie ca să ajungă în „inima” munților Himalaya. „My Everest” începe sâmbătă la TV8

missing
03 septembrie 2021, ora 21:27

Au dormit în corturi, pe gheață, au mers prin ploaie, au urcat și coborât prin stâncile de pe munții Himalaya. Eroii expediției My Everest s-au întâlnit, aseară, și au depănat amintiri despre expediția de neuitat care va fi și subiectul unui film documentar, ce va fi difuzat, în curând, la TV8.

Cei patru exploratori de pe ambele maluri ale Nistrului, care, cot la cot, au ajuns până în “inima” munților Himalaya, au decis să împărtășească experiența deosebită pe care au trăit-o și în baza căreia au creat un film documentar. În cele 12 episoade, este redat traseul eroilor, cu toate emoțiile trăite, până pe Mera Peak, unul dintre cei mai frumoși munți din lanțul Himalaya. Filmul prezintă expediția moldovenilor, condimentată cu scene de călătorie și alpinism, dar și istorii și legende din cultura nepaleză.

„- Este o expediție, care nu doar nouă ne-a demonstrat ce noi putem și ce noi nu putem, dar a demonstrat și multor altor oameni, care vor privi acest documentar, că absolut totul e posibil. Rămâne doar să vrei și să depui efort”.

Exploratorii au făcut față condițiilor climaterice dure și lipsei de oxigen și apă. Toate acestea cu un singur scop: să ajungă în final cu un vis împlinit. Traseul parcurs de cei patru eroi ai filmului a fost plin de provocări, adrenalină, emoții și experiențe deosebite, însă oamenii din echipă s-au ajutat permanent, s-au susținut și s-au încurajat, iar asta le-a dat puteri.

„- Cea mai frumoasă amintire din această expediție sunt oamenii pe care i-am cunoscut acolo. Toți vin din domenii absolut diferite, suntem atât de diferiți, dar totodată ne unesc munții”.

„- Uneori, era greu, alteori, era insuportabil și undeva la graniță – riscul. Dar alături de tine – o echipă bună și prieteni noi. Acesta a fost unul dintre cele mai bune lucruri din această călătorie”.

„- Mă bucur că prin acest proiect am reușit să-mi fac noi prieteni, noi cunoscuți și tare mult sper că o să vă placă ceea ce facem noi”.

Filmul documentar MyEverest a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru. Primul episod va fi pus pe post sâmbătă, 4 septembrie, cu începere de la ora 18.30, la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram