/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Stare de alertă „cod roșu” de COVID în Capitală! Se mențin măsurile antiepidemice și se reiterează necesitatea imunizării

missing
03 septembrie 2021, ora 21:54

A fost instituită stare de alertă „cod roșu” de COVID în Capitală! Decizia a fost luată vineri, 3 septembrie, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău, în situația în care în ultimele 14 zile, s-a constatat o creștere a incidenței la 167,13 cazuri la 100 mii populație. Astfel, se mențin în continuare toate măsurile anti pandemice în vigoare până acum.

Este vorba despre purtarea măștilor de protecție în toate spațiile închise, în transport public, în stațiile de așteptare din municipiul Chișinău, care este în continuare obligatorie. De asemenea, masca trebuie purtată și în cadrul întrunirilor publice, la care participă un număr mare de oameni. Participanții trebuie să respecte distanța fizică de cel puțin un metru.

„Se reiterează necesitatea de vaccinare împotriva COVID-19, cu orice vaccin disponibil și aprobat pentru utilizare în R. Moldova, ca unică măsură de prevenire COVID-19: vaccinare împotriva noului coronavirus salvează vieți, protejează de forme critice și decese, este un act de responsabilitate civică pentru combaterea pandemiei și revenirea la normalitate”, se menționează în decizia CESP.

Totodată, conducătorii tuturor instituțiilor publice și private din Capitală sunt îndemnați să intensifice acțiunile de informare a angajaților în privința beneficiul vaccinării împotriva COVID – 19.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în R. Moldova s-au înregistrat 269.602 cazuri de infectare. 6419 oameni au murit în urma complicațiilor provocate de COVID – 19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram