image
Sursa foto: jurnal.md

Amenzi usturătoare pentru doi bărbați care pescuiau pește încălcând regimul zonei de frontieră

Poliția de frontieră a reținut doi locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, depistați în zona Rezervației naturale „Prutul de Jos” în timp de pescuiau cu plase pe lacul Beleu. Mai mult că aceștia erau cu o motocicletă fără număr de înmatriculare și actele necesare.

Potrivit Poliției de frontieră, cei doi pescuitori nu și-au avizat aflarea în zona de frontieră. Mai mult ca atât, ei nu sunt la prima abatere de acest gen.  Bărbații au reușit să pescuiască cu ajutorul a 500 metri de plasă, 7 kg de pește de diferite specii și 7 kg de raci.

Extinderea verificărilor a scos la iveală și faptul că bărbații nu dețineau acte pentru motocicletă și aceasta nu avea numere de înmatriculare.

Cazul este investigat de Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Inspectoratul de Poliție Cahul.Totodată, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332, al. (1) CC al RM persoanele s-au ales cu amenzi în mărime a câte 12 u.c. fiecare. Poliția de Frontieră amintește populației locale despre importanța respectării regulilor de aflare în zona de frontieră, prevăzute în Legea 215 din din 04.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: