12:08:28 19.04.2024
Stiri

FOTO // A găsit o lămâie uriașă, de 2,6 kg, în grădină și când a tăiat-o a avut o surpriză. Cum arată interiorul fructului neobișnuit

Actualitate 02.09.2021 07:30 Vizualizări2910 Autor: Ziarul National
FOTO // A găsit o lămâie uriașă, de 2,6 kg, în grădină și când a tăiat-o a avut o surpriză. Cum arată interiorul fructului neobișnuit


Doi tineri din East Fremantle au avut parte de o surpriză după ce au plantat un lămâi în propria curte. Deși nu se așteptau ca pomul fructifer să le ofere lămâi, s-au trezit cu un fruct uriaș. Chef Melissa Palinkas a făcut publică fotografia cu alimentul de 2,6 kilograme.

Melissa a împărtășit cu entuziasm o imagine a unei lămâi uriașe, crecute chiar în curtea localnicilor. Fructul cântărea 2.6 kilograme și era, evident, mult mai mare pe lângă o lămâie obișnuită.

Femeia, care locuiește în Australia de Vest, a declarat pentru Daily Mail că lămâia neobișnuită a apărut în iunie. Intrigată de dimensiunea ei, Chef Palinkas a ales să folosească alimentul pentru o salată după ce a observat că nu are suficient suc.

„Este dulce, așa că am curățat-o și am făcut o salată de lâmâie cu zucchini și măsline verzi, cu un dressing din suc de lămâie. Partea din mijlocul seamănă mult cu lime-ul care e cultivat în Australia”, a specificat ea.

Conform Chefului, lămâia uriașă este un hibrid între citron și fructul obișnuit, galben, pe care majoritatea oamenilor îl folosesc în bucătărie.

Când a tăiat lămâia, Melissa a observat că pulpa fructului avea dimensiuni reduse. Coaja era foarte groasă, iar mijlocul dulce, fără pic de amărăciune.

„Am tăiat-o și am făcut câteva cercetări. Când am căutat pe Google după lămâie gigantă, am descoperit că este o lămâie Ponderosa, originară din Amalfi. La fel ca o lămâie Cedro pe care am folosit-o înainte, fără suc”, a explicat ea.

Lămâile Ponderosa provin dintr-un răsad întâmplător descoperit în anii 1880 și sunt cel mai probabil un hibrid de citron și lămâie. Au fost numiți și lansați în pepinierele comerciale în 1900.

Fructul lămâii pitice Ponderosa seamănă mult cu cel al cedrei. Poartă fructe mari, de dimensiuni de grapefruit, de culoare verde pal, cu o coajă groasă și brăzdată. În timp ce fructul este suculent, este extrem de acid.

De obicei cultivat ca ornament, deși fructul poate fi folosit în locul lămâii, Ponderosa are flori de nuanțe violete. La fel ca toți lămâii sau hibrizii, lămâile Ponderosa sunt foarte sensibile la frig și îngheț.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md