17:39:50 28.03.2024
Stiri

Guvernul de la Chișinău ar fi solicitat repetat Ucrainei să permită accesul pe teritoriul său a vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene

Actualitate 02.09.2021 10:27 Vizualizări3507 Autor: Ziarul National
Guvernul de la Chișinău ar fi solicitat repetat Ucrainei să permită accesul pe teritoriul său a vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene


Guvernul de la Chișinău ar fi solicitat repetat autorităților de la Kiev să permită accesul pe teritoriul Ucrainei a vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene, după ce de ieri, 1 septembrie, a intrat în vigoare restricția de circulație în statul vecin.

Un canal de pe Telegram face referire la declarații ale vicepremierului pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care ar fi precizat că noua solicitare vizează doar autobuzele și microbuzele care au numere transnistrene și care nu au reușit să le schimbe în plăcuțe de înmatriculare neutre.

Informația nu a fost confirmată deocamdată oficial de către Biroul Politici de Reintegrare sau de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Amintim că autoritățile de la Kiev au respins solicitarea Chișinăului de a amâna, până la 10 ianuarie 2022, obligativitatea pentru șoferii din stânga Nistrului să dețină numere de înmatriculare neutre la trecerea frontierei moldo-ucrainene. Această prevedere a intrat miercuri, pe 1 septembrie, în vigoare, când ucrainenii au întors de la vamă mașinile cu numere transnistrene. Pasagerii, însă, și-au putut continua călătoria, trecând pe jos frontiera.

Recent, premierul Natalia Gavrilița a declarat într-o emisiune televizată că Guvernul va solicita Ucrainei să facă excepție de la această normă pentru transportul de pasageri care vine din Transnistria.

Așa-zisul liderul de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a afirmat la finele lunii august că amânarea obligatvității de a avea numere neutre pentru șoferii din Transnistria la trecerea frontierei moldo-ucrainene ar fi fost decisă la întâlnirea de la Chișinău, de pe 11 august curent, a președintelui Maia Sandu cu Dmitri Kozak, adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md