23:39:11 25.04.2024
Stiri

Poliția anchetează mai multe centre de vaccinare care ar fi eliberat certificate FALSE privind vaccinarea anti-COVID: Cinci cauze penale demarate și pentru eliberarea de certificate negative la COVID-19

Actualitate 02.09.2021 11:29 Vizualizări1778 Autor: Ziarul National
Poliția anchetează mai multe centre de vaccinare care ar fi eliberat certificate FALSE privind vaccinarea anti-COVID: Cinci cauze penale demarate și pentru eliberarea de certificate negative la COVID-19


Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că desfășoară și o anchetă în ceea ce privește o posibilă rețea specializată în cazuri de vaccinare falsă, care activează pe teritoriul R. Moldova.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații desfășoară, în prezent, acțiuni de constatare și documentare a mai multor centre de vaccinare din R. Moldova în privința cărora sunt acumulate probe cu referire la eliberarea certificatului de vaccinare în lipsa persoanei, în aceste cazuri vaccinarea propriu-zisă neavând loc.

De asemenea, Poliția a intentat primele cinci cauze penale cu privire la certificatele care conțin rezultate negative la COVID-19 cu semne vădite de falsificare.

„În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice, cât și persoane fizice care eliberau false buletine negative de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.


Menționăm că ministra Sănătății, Ala Nimerenco, a declarat ieri-seară, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, că au fost depistate „mii de cazuri” în care au fost acordate certificate de vaccinare anti-COVID false.

„Imediat după ce am venit la Ministerul Sănătății, am inițiat o anchetă internă. Vreau să vă spun cu groază că am depistat mii de suspecți pe aceste cazuri în care avem numele pacientului, avem numele registratorului, avem absolut toate numele… Toată informația a fost prezentată la CNA, Procuraturii Anticorupție. Am cerut intervenția altor structuri, am colaborat cu Serviciul de Informații și Securitate”, a dezvăluit Ala Nemerenco.

Ministra a subliniat că deja mingea este în terenul organelor de drept.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md