10:06:01 16.04.2024
Stiri

Afaceri cu Primăria: Un consilier local din Cricova a votat un proiect de peste 1,6 milioane de lei în favoarea firmei sale

Actualitate 02.09.2021 13:29 Vizualizări2078 Autor: Ziarul National
Afaceri cu Primăria: Un consilier local din Cricova a votat un proiect de peste 1,6 milioane de lei în favoarea firmei sale


Un consilier orășenesc din Cricova, suburbie a municipiului Chișinău, riscă să rămână fără mandat și să nu mai poată ocupa o funcție publică timp de trei ani, după ce a făcut afaceri cu primăria acestui orășel, votând proiecte în favoarea firmei sale.

Este vorba despre Matei Dascalescu pe numele căruia Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare privind stabilirea unui conflict de interese.

Mai exact, inspectorul de integritate a stabilit că, la începutul anului 2018, Primăria orașului Cricova a încheiat un contract de antrepriză cu un SRL, care s-a obligat să execute lucrări de canalizare în perimetrul a trei străzi din oraș. Ulterior, în decembrie 2018, în ședința Consiliului orășenesc Cricova a fost aprobat bugetul pentru anul 2019, care prevedea inclusiv alocarea a peste 1,6 milioane de lei pentru executarea lucrărilor de canalizare de către firma contractată de către Primărie.

În favoarea acestei decizii a votat și Matei Dascalescu, în calitatea sa de consilier, iar banii erau destinați pentru firma la care dâsnul era fondator și administrator. Acesta nu s-a abținut de vot și nici nu a declarat în termen de trei zile situația de conflict de interese în care s-a aflat în raport cu firma respectivă.

Consilierul i-a explicat inspectorului de integritate că nu ar fi vorba despre un conflict de interese, deoarece alocarea acestor bani a fost realizată în baza contractului semnat cu Primăria din localitate.

Consilierul poate cotesta actul emis de ANI în judecată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md