08:06:28 25.04.2024
Stiri

Adriana Bețișor, pe banca ACUZAȚILOR. Fosta adjunctă a lui Viorel Morari ar fi pretins 50 000 de euro de la o persoană anchetată

Actualitate 02.09.2021 13:48 Vizualizări50046 Autor: Ziarul National
Adriana Bețișor, pe banca ACUZAȚILOR. Fosta adjunctă a lui Viorel Morari ar fi pretins 50 000 de euro de la o persoană anchetată


În prima instanță a adus, în calitate de procuror, anumite acuzații, iar în instanța de apel și-a schimbat părerea. Pe drumul de la instanța de fond până la cea de apel ar fi intervenit mita pentru acuzare.

Fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală și a transmis dosarul în judecată.

Potrivit rechizitoriului, faptele ar fi fost comise în anul 2018, atunci când Bețișor activa în calitate de procuror. Aceasta ar fi pretins de la un condamnat 50 000 de euro, pentru ca să recalifice acțiunile comise de acesta, iar ulterior să fie retrase acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău.

De menționat că Ruslan Doboș, fost director financiar adjunct al companiei „Asito”, fusese condamnat de prima instanță la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Citește și: „RĂZBUNAREA” lui Platon? Adriana Bețișor neagă că ar fi luat mită de 50 de mii de euro pentru a scăpa de pușcărie un fost angajat de la „Asito”

Suma de 50 000 de euro ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina lui Doboș. Ulterior, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

CITIȚI și CORUPȚIA de la ANTICORUPȚIE: 50 de mii de euro mită pentru procuror. Un fost șef de la Procuratură și-a schimbat depozițiile, după ce ar fi primit banii

Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și „onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați.

Citește și: CORUPȚIA de la ANTICORUPȚIE: 50 de mii de euro mită pentru procuror. Un fost șef de la Procuratură și-a schimbat depozițiile, după ce ar fi primit banii

În prezent, Adriana Bețișor nu mai activează în organele procuraturii. Aceasta este cercetată în stare de libertate și nu-și recunoaște vina.

Bețișor susține că la mijloc ar fi vorba de o răzbunare a procurorului general Alexandr Stoianoglo. „Prin fabricarea acestui dosar, care are la bază doar declarațiile unui personaj din anturajul lui Veaceslav Platon și care sunt vădit calomnioase și false, se urmărește izolarea mea, pentru a nu mi se permite dezvăluirea ilegalităților făcute de procuratură”, a comentat aceasta pentru Deschide.md.

Adriana Bețișor, considerată unul dintre procurorii regimului Plahotniuc, a plecat din organele procuraturii ale R. Moldova în vara anului 2019, la puțin timp după ce guvernarea a fost preluată de ACUM-PSRM.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md