21:39:34 19.04.2024
Stiri

Susținere de la stat pentru economie pe timp de pandemie: Guvernul ar putea subvenționa timpul redus de muncă pentru salariați sau transportul lovit de criză. Inițiativele pregătite de Cabinetul de miniștri

Actualitate 02.09.2021 17:13 Vizualizări1520 Autor: Ziarul National
Susținere de la stat pentru economie pe timp de pandemie: Guvernul ar putea subvenționa timpul redus de muncă pentru salariați sau transportul lovit de criză. Inițiativele pregătite de Cabinetul de miniștri


Guvernul pregătește mai multe proiecte privind acordarea de suport din partea statului pentru mediul economic pe timp de pandemie.

Subiectul cu referire la eliminarea constrângerilor în activitatea antreprenorială și susținerea întreprinderilor din R. Moldova în perioada pandemică a fost discutat astăzi de către premierul Natalia Gavrilița cu liderii grupurilor de lucru a Consiliului Economic pe lângă primul-ministru, iar primele acțiuni în acest sens ar putea fi realizate chiar săptămâna viitoare.

„Guvernul lucrează acum la elaborarea unui șir de acțiuni pentru susținerea economiei, menținerea locurilor de muncă și protecția socială a cetățenilor. Vom veni cu inițiative pentru subvenționarea timpului redus de muncă pentru salariați și creșterea accesului la capital de lucru pentru companii. La fel, sunt necesare soluții pentru transportul public și interurban, acolo fiind cele mai mari focare de infectare”, a declarat Natalia Gavrilița.

Șefii celor șapte grupuri de lucru au prezentat propuneri privind modificări legislative ce țin de digitalizarea economiei, armonizarea legislației naționale la cea europeană privind datele cu caracter personal, îmbunătățirea cadrului legal în domeniul concurenței. Totodată, a fost propusă reconceptualizarea funcției organelor de control, cu accent pe prevenire și consultanța antreprenorilor în aplicarea prevederilor legislative. Inițiative economice au fost prezentate și în scopul facilitării comerțului transfrontalier, în conformitate cu Acordul DCFTA.

De asemenea, participanții au examinat mai multe opțiuni privind promovarea inovației tehnologice în diverse sectoare ale economiei, precum asigurarea în format electronic a unui set minim de documente fără necesitatea prezentării fizice la ridicarea actului.

„Suntem dispuși să oferim ajutor din partea statului, să venim cu politici curajoase prin care să stimulăm cererea pe piață, activitatea economică și să ajutăm populația vulnerabilă. Trebuie să moderăm valul pandemic din această toamnă și să reducem impactul acestuia asupra familiilor și agenților economici. Într-o săptămână rog să venim cu acțiuni concrete, sistematizate pe diverse domenii. Este important să ne bazăm pe analize bine gândite și să consolidăm capacitatea statului”, a conchis premierul Gavrilița, citată de un comunicat de presă al Guvernului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md