10:33:10 19.04.2024
Stiri

FOTO // Spicherul Igor Grosu, în vizită la DRRM din cadrul Guvernului României. Adrian Dupu: „Cetățenii R. Moldova trebuie să beneficieze cât mai mult din apropierea dintre cele două state”

Actualitate 02.09.2021 18:34 Vizualizări1222 Autor: Ziarul National
FOTO // Spicherul Igor Grosu, în vizită la DRRM din cadrul Guvernului României. Adrian Dupu: „Cetățenii R. Moldova trebuie să beneficieze cât mai mult din apropierea dintre cele două state”


Președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la București, a vizitat astăzi Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, instituție creată la începutul anului 2020. Spicherul a fost întâlnit de secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

„Am avut deosebita bucurie să îl am astăzi ca oaspete la sediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Igor Grosu, împreună cu o delegație de deputați. Discuțiile s-au concentrat asupra rolului pe care îl are Departamentul în promovarea istoriei, culturii și tradițiilor care leagă cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Adrian Dupu.

Totodată, oficialul Guvernului României l-a informat pe Igor Grosu despre proiectele pe care DRRM le finanțează în R. Moldova.

„De asemenea, am vorbit despre posibilități viitoare de cooperare și despre oportunități pentru proiecte viitoare în așa fel încât cetățenii Republicii Moldova să beneficieze cât mai mult din apropierea dintre cele două țări. Am convenit asupra unei strânse colaborări pe viitor, dl președinte Igor Grosu asigurându-mă de toată deschiderea și susținerea sa”, a punctat Adrian Dupu.

La rândul său, spicherul Igor Grosu s-a referit la numeroasele proiecte socio-umanitare, educaționale, culturale, de infrastructură realizate în Republica Moldova cu suportul financiar și generos al României.

„Este o asistență valoroasă pe care o simte fiecare cetățean din Republica Moldova, iar fără acest suport ne-ar fi mult mai dificil să modernizam instituțiile și comunitățile noastre”, a subliniat președintele Parlamentului.

Amintim că DRRM din Guvernul României a alocat circa 8,7 milioane de lei moldovenești pentru finanțarea proiectelor depuse de beneficiarii din R. Moldova în cadrul primei sesiuni de finanțare în anul 2021.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md