PARTICIPĂ la Real Estate Forum – primul forum internațional dedicat sectorului imobiliar din Republica Moldova

02 Sept. 2021, 16:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
02 Sept. 2021, 16:48 // Bani și Afaceri //  MD Bani

În perioada 3-4 septembrie, pentru prima dată, în Republica Moldova se va desfășura Moldova Real Estate Forum 2021 – eveniment internațional dedicat sectorului imobiliar. În cadrul forumului vor fi abordate cele mai importante subiecte din domeniul imobiliar. Evenimentul va fi difuzat online și necesită înregistrare prealabilă.

La eveniment vor participa  factorii de decizie din industria imobiliară: guvern, agenții de stat, parteneri strategici, Autorități Publice Locale, investitori, dezvoltatori imobiliari și comunitatea de afaceri printre care Directorul General Interimar al Agenției de Investiții Invest Moldova, Ion Iordachi, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării, Andrei Spânu și Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

„36 de speakeri și moderatori din 5 țări, vor aborda pe parcursul celor 2 zile de eveniment în cadrul panelurilor de discuții, prezentărilor, sesiunilor de networking și pitching cele mai relevante subiecte din domeniul imobiliar, vor face analiza situației actuale, vor trasa perspective de dezvoltare și vor împărtăși idei despre inovațiile care pot fi aplicate pe piața imobiliară.”, se arată într-un comunicat al Agenției de Investiții.

În cadrul forumului, speakerii vor împărtăși viziunea guvernului despre situația în sectorul imobiliar, modalitățile de susținere, dar și acțiunile instituțiilor relevante ale statului îndreptate spre gestionarea eficientă și dezvoltarea acestui sector.

Printre participanți va fi și Primarul General al Chișinăului, Ion Ceban. Acesta va vorbi despre strategia de dezvoltare a capitalei, dar și despre procesul de planificare și supraveghere a dezvoltării de imobile.

La rândul lor, reprezentanții celor mai importante companii din domeniu vor descrie experiența lor de dezvoltare de imobil și tranzacții imobiliare în Moldova și în regiune.

Potrivit informațiilor, piața imobiliară din Republica Moldova este în continuă creștere din punct de vedere al cererii și stocului disponibil, iar numărul tranzacțiilor imobiliare, practic, s-a dublat din 2017 până în prezent. Acest ritm de dezvoltare a pieței a creat premisa necesară pentru a consolida o platformă comună care să implice toți actorii din domeniu.

Prima zi a forumului va fi dedicată discuțiilor despre sectorul nerezidențial, speakerii locali dar și internaționali din țări ca România, Germania, Belgia, Federația Rusă vor  aborda subiecte, precum particularitățile pieței imobilelor industriale în Moldova, zonele economice libere, platformele industriale, investițiile în imobilul hotelier și cel pentru retail, inovațiile și tendințele care influențează industria.

Cea de-a doua zi se va referi la sectorul rezidențial și va include discuții despre tendințele internaționale în construcțiile de clădiri rezidențiale, strategia de dezvoltare a Municipiului Chișinău, clădirile smart, dar și sesiunea de prezentare a companiilor imobiliare locale.

Evenimentul va putea fi urmărit pe www.refmoldova.com dar și paginile Facebook – Invest Moldova și Moldova REF
Doritorii se pot înregistra pe acest link: www.refmoldova.com.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău