Windows 11 va fi disponibil definitiv începând din 5 octombrie. Cu ce noutăți vine

windows-11-header-3-scaled-1-920×517

Microsoft anunţă că Windows 11 va deveni disponibil din 5 octombrie 2021. Începând cu această dată, computerele eligibile care utilizează Windows 10 vor putea face upgrade gratuit la Windows 11. Mai jos vă prezentăm cele mai importante noutăți despre această versiune.

Cele mai importante 11 noutăţi aduse de Windows 11

Windows 11 aduce o gamă de sunete nouă şi un design nou, modern, minimalist şi atractiv.

Butonul de Start pune accentul pe utilizator şi conţinut şi utilizează puterea cloud-ului şi a Microsoft 365 pentru a facilita accesarea fişierelor recente, indiferent de dispozitivul de pe care au fost vizualizate.

Snap Layouts, Snap Groups şi Desktops vin în sprijinul utilizatorilor cu opţiuni de multitasking şi de optimizare a spaţiului de pe ecran.

Chatul din Microsoft Teams integrat în taskbar le oferă utilizatorilor o modalitate mai rapidă de a se conecta cu prietenii sau colegii.

Widget-urile, reprezentând un nou feed personalizat alimentat de inteligenţa artificială, oferă o modalitate mai rapidă de acces la informaţiile de interes, iar prin intermediul funcţiilor globale de performanţă, viteză şi productivitate de la nivelul Microsoft Edge, utilizatorii pot realiza mai multe acţiuni pe web.

Windows 11 este cea mai bună versiune de Windows pentru gaming şi valorifică întregul potenţial al hardware-ului sistemului, cu tehnologii precum DirectX12 Ultimate, DirectStorage şi AutoHDR. Cu Xbox Game Pass pentru PC sau Ultimate, utilizatorii vor avea acces la peste 100 de jocuri pe computere cu Windows 11, la un tarif lunar redus.

Utilizatorii de Windows 11 vor avea acces la un nou Microsoft Store, cu un design regândit în totalitate, care facilitează căutarea şi descoperirea aplicaţiilor, jocurilor, emisiunilor şi filmelor preferate într-un singur loc. Microsoft îşi propune să continue cu integrarea aplicaţiilor de Android în noul Windows şi în Microsoft Store, prin intermediul colaborării cu Amazon şi Intel, iar cei înscrişi în programul de testare Windows Insider vor avea la dispoziţie o variantă de preview în următoarele câteva luni.

Windows 11 este cea mai incluzivă versiune de Windows, îmbunătățirile în materie de accesibilitate fiind create pentru şi de către persoane cu dizabilităţi.

Windows 11 aduce noi oportunităţi pentru dezvoltatorii software şi creatorii de conţinut. Microsoft le permite mai multor dezvoltatori şi furnizori de software independenţi (ISV) să îşi aducă aplicaţiile în Microsoft Store, sprijinind astfel dezvoltarea de aplicaţii native şi web cu noi instrumente pentru dezvoltatori şi facilitând actualizarea designurilor de aplicaţii şi a experienţelor oferite de acestea, scrie adevărul.ro.

Windows 11 este gândit astfel încât să asigure viteză, eficienţă şi optimizează funcţiile tactile, PEN-ul şi intrările vocale.

Windows 11 este sistemul de operare potrivit pentru munca în mod hibrid, oferind noi experienţe personalizate în funcţie de utilizator, cu un design sigur şi uşor de implementat şi gestionat de către departamentele IT. Companiile au posibilitatea de a testa Windows 11, în variantă de preview, în Azure Virtual Desktop sau pot aştepta până când acesta va deveni disponibil la nivel general în noua versiune a Windows 365.

De când a fost lansată prima versiune Insider Preview Build în luna iunie, implicarea şi feedback-ul membrilor acestei comunităţi au fost la un nivel fără precedent. În plus, echipa a împărtăşit cu bucurie mai multe poveşti din culise despre dezvoltarea Windows 11, într-o serie de video-uri care au fost lansate în această vară, denumită Inside Windows 11. 

Actualizarea gratuită la Windows 11 va începe pe data de 5 octombrie, iar procesul va fi unul etapizat şi controlat, cu accent pe calitate. Având în vedere experienţa anterioară, de la lansarea Windows 10, Microsoft vrea să se asigure că le oferă utilizatorilor cea mai bună experienţă posibilă, iar acest lucru presupune ca noile dispozitive eligibile să primească actualizarea mai întâi.

Ulterior, actualizarea va fi implementată şi pe dispozitivele de pe piaţă, pe baza modelelor de inteligenţă artificială care iau în considerare eligibilitatea echipamentelor hardware, valorile de fiabilitate, vechimea dispozitivelor respective şi alţi factori care influenţează procesul de actualizare a sistemului de operare.

Compania se aşteaptă ca până la jumătatea anului 2022 toate dispozitivele eligibile să poată face upgrade gratuit la Windows 11, iar utilizatorii care deţin un computer cu Windows 10 eligibil pentru actualizare, vor fi anunţaţi prin Windows Update atunci când îşi vor putea actualiza sistemul de operare. De asemenea, aceştia pot verifica dacă Windows 11 este disponibil pentru dispozitivele pe care le folosesc, accesând Setări>Actualizare Windows şi selectând opţiunea Verificare actualizări.

Microsoft a lucrat îndeaproape cu partenerii săi din sfera producătorilor de echipamente originale (OEM) şi din retail pentru a dezvolta (şi oferi) computere de calitate, echipate cu Windows 10, care vor primi şi actualizarea la Windows 11.

Totodată, Microsoft va relansa, în curând, aplicaţia PC Health Check, astfel încât utilizatorii să poată verifica dacă PC-urile lor vor fi eligibile pentru upgrade şi, până atunci, ei pot accesa acest link pentru mai multe informaţii despre cerinţele de bază necesare upgrade-ului la Windows 11.

De asemenea, cei care se pregătesc pentru upgrade, dar nu utilizează, încă, OneDrive, ar trebui să ia în calcul această facilitate ca modalitate simplă de a păstra fişierele în siguranţă şi de a facilita actualizarea sistemului de operare sau tranziţia către un dispozitiv nou.

Pentru organizaţiile gestionate prin intermediul departamentelor IT, Microsoft a anunţat ieri noi capabilităţi în Microsoft Endpoint Manager care să ajute la evaluarea disponibilităţii pentru Windows 11 şi să sprijine modelul de lucru hibrid la scară largă. Mai multe detalii sunt disponibile pe blogul Microsoft Endpoint Manager Tech Community.

Utilizatorii care folosesc un computer pentru care nu vor face upgrade şi care nici nu vor trece la un nou dispozitiv, vor utiliza, în continuare, Windows 10. Microsoft va oferi asistenţă pentru Windows 10 până pe 14 octombrie 2025 şi a anunţat, recent, că va lansa o nouă actualizare pentru acest sistem de operare (Windows 10) mai târziu în acest an.

Dispozitivele mai vechi care nu sunt acceptate oficial vor primi un avertisment în timpul instalării Windows 11 că actualizarea nu este recomandată.

Mai jos vă prezentăm lista procesoarelor care sunt recomandate pentru instalarea Windows 11.

Windows 11 pentru Intel

# Intel 8th Gen (Coffee Lake)

# Intel 9th Gen (Coffee Lake Refresh)

# Intel 10th Gen (Comet Lake)

# Intel 10th Gen (Ice Lake)

# Intel 11th Gen (Rocket Lake)

# Intel 11th Gen (Tiger Lake)

# Intel Xeon Skylake-SP

# Intel Xeon Cascade Lake-SP

# Intel Xeon Cooper Lake-SP

# Intel Xeon Ice Lake-SP

Windows 11 pentru AMD

# AMD Ryzen 2000

# AMD Ryzen 3000

# AMD Ryzen 4000

# AMD Ryzen 5000

# AMD Ryzen Threadripper 2000

# AMD Ryzen Threadripper 3000

# AMD Ryzen Threadripper Pro 3000

# AMD EPYC 2nd Gen

# AMD EPYC 3rd Gen

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente