Maia Sandu a promulgat Legea Procuraturii care prevede evaluarea activității procurorului general

maia-sandu-4-920×613

Maia Sandu a anunțat în cadrul emisiunii „ÎnPROfunzime” de la Pro TV, că a promulgat Legea Procuraturii, care se referă, în principal, la introducerea unor mecanisme de evaluare a activității procurorului general, cu posibilitatea eliberării din funcție a acestuia, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„Noi nu avem azi stat de drept ca să vină cineva să ne spună că atentăm la stat de drept. Am promulgat Legea Procuraturii. (…) Noi o să creăm stat de drept. (…) Ne dorim ca cei mai buni procurori să participe la acest concurs. (…) Ne dorim să se construiască o procuratură anticorupție puternică după exemplul DNA din România”, a declarat Maia Sandu.

Proiectul pentru modificare Legii cu privire la Procuratură, inițiat de deputați PAS, a fost aprobat marți, 24 august, în lectură finală, cu 56 de voturi.

Performanțele procurorului general urmează să fie evaluate de către o comisie specială, care va fi constituită la sesizarea președintelui țării sau a cel puțin a 3 membri ai Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), iar în cazul în care în urma evaluării conducătorul Procuraturii Generale (PG) obține calificativul „nesatisfăcător” Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va propune președintelui R. Moldova eliberarea din funcție a procurorului general. Este principala modificare operată la Legea cu privire la Procuratură.

Principala modificare aprobată la Legea cu privire la Procuratură se referă la introducerea unor mecanisme de evaluare a activității procurorului general, cu posibilitatea eliberării din funcție a acestuia, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente