Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Parlamentului de la Chișinău,…

Președintele Parlamentului de la Chișinău, după întrevederea cu șeful statului român, la București: „Noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a R. Moldova”

Foto: parlament.md

Președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, a declarat miercuri, în cadrul întrevederii cu Președintele României, Klaus Iohannis, la București, că „noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a R. Moldova”.

În context, Igor Grosu a mulțumit șefului statului român pentru ajutorul oferit pentru cetățenii moldoveni.

„M-am referit în special la ajutorul acordat pe timpul pandemiei – loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19; cele peste 500 de mii de doze de vaccin donate de Guvernul de la București, cele 6 000 de tone de motorină, care au venit în susținerea agricultorilor noștri afectați de secetă”, a declarat Grosu.

Președintele Parlamentului a reiterat că „noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a Republicii Moldova, iar ca priorități sunt: gestionarea crizei pandemice; redresarea consecințelor economice și reforma în domeniului justiției”.

Igor Grosu se află într-o vizită oficială la București, prima în calitate de șef al Legislativului, la invitația Președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban. Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte alți zece deputați.