Principală  —  IMPORTANTE   —   Administrația de Stat a Drumurilor…

Administrația de Stat a Drumurilor are un nou director: „Vom face ca drumurile bune să nu fie doar pe hârtie”

Noul director al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) este Sergiu Bejan, decanul facultății Urbanism și Arhitectură de la UTM, prezentat miercuri, 1 septembrie, colaboratorilor Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor.

„Vom face ca drumurile bune să nu fie doar pe hârtie”, a declarat noul director al ASD.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a menționat la rândul său: „Preia un domeniu care necesită, cu atenție, monitorizat, dezvoltat și pus la punct – fără mită, fără a face favoruri cuiva”.

Potrivit MIDR, Sergiu Bejan are o vastă experiență în proiectarea drumurilor și podurilor. Este expert tehnic atestat la capitolul B. 3a, b, 4, 7, 8, C în domeniile construcții rutiere și feroviare. Sergiu Bejan a publicat peste 25 de articole și publicații științifice, a absolvit și susținut diploma de doctor în inginerie mecanică la Universitatea „Dunărea de Jos Galați” Facultatea de Mecanică din Brăila, România. A participat în calitate de inginer șef de proiect la peste 60 de drumuri din R. Moldova și Romania.

Pe 26 august, directorul general al Agenției Propritetății Publice, Eugeniu Cozonac i-a acceptat cererea de demisie a directorului general interimar al Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop.