09:43:30 23.04.2024
Stiri

Spicherul Igor Grosu, după întrevederea cu președintele Camerei Deputaților din România: „Relația de prietenie dintre statele noastre generează beneficii concrete pentru cetățeni și ne ajută în continuare să luptăm pentru un viitor mai bun”

Actualitate 01.09.2021 13:39 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu, după întrevederea cu președintele Camerei Deputaților din România: „Relația de prietenie dintre statele noastre generează beneficii concrete pentru cetățeni și ne ajută în continuare să luptăm pentru un viitor mai bun”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban, în marja vizitei pe care oficialul de la Chișinău o efectuează în aceste zile la București.

Un comunicat de presă al Parlamentului arată că cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea dialogului bilateral și importanța consolidării cooperării interparlamentare.

Igor Grosu a mulțumit României, în calitate de membru al UE, dar și lui Ludovic Orban personal pentru Programul de asistență tehnică și financiară, oferit republicii noastre de către autoritățile de la București.

„I-am mulțumit Domniei Sale pentru implicare și sprijinul acordat de-a lungul timpului. Această relație de prietenie dintre statele noastre generează beneficii concrete pentru cetățeni și ne ajută în continuare să luptăm pentru un viitor mai bun. Am convenit să reanimăm relațiile la nivel interparlamentar pe mai multe domenii, iar o primă dovadă sunt întrevederile colegilor mei cu conducerea Comisiilor parlamentare omoloage din Camera Deputaților. Sunt sigur că, pe durata mandatului nostru, relațiile dintre cele două instituții fundamentale vor atinge cel mai înalt grad de cooperare de la independență încoace”, a declarat spicherul Igor Grosu.



Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a reiterat disponibilitatea statului român de a susține Republica Moldova pe toate dimensiunile.

Menționăm că Igor Grosu a fost invitat de către Ludovic Orban să participe, pe 1 septembrie, la ceremonia de deschidere a lucrărilor celei de-a doua sesiuni a Camerei Deputaților a Parlamentului României.

Totodată, spicherul de la Chișinău va avea întrevederi cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu președinta Senatului României, Anca Dragu.

Din delegația Parlamentului Republicii Moldova vor face parte deputații Doina Gherman, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană; Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară; Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe; Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică; Larisa Voloh, președintele Comisiei administrație publică; Veronica Roșca, vicepreşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi; Petru Frunze, vicepreşedintele Comisiei administrație publică, președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României; Virgiliu Pâslariuc, vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; Ana Racu, vicepreşedintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice; Ina Coșeru, vicepreşedintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md