22:04:32 24.04.2024
Stiri

FOTO // MESAJELE scrise de spicherul Igor Grosu în cărțile de ONOARE ale Camerei Deputaților și Senatului din Parlamentul României: „Relațiile speciale dintre R. Moldova și România reprezintă nucleul veritabil al unui viitor european comun”

Actualitate 01.09.2021 16:14 Vizualizări1442 Autor: Ziarul National
FOTO // MESAJELE scrise de spicherul Igor Grosu în cărțile de ONOARE ale Camerei Deputaților și Senatului din Parlamentul României: „Relațiile speciale dintre R. Moldova și România reprezintă nucleul veritabil al unui viitor european comun”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită la București, a semnat în Cărțile de onoare ale Camerei Deputaților și Senatului Parlamentului României.

În mesajele lăsate în Legislativul de la București, Igor Grosu se arată convins că relația interparlamentară dintre cele două state românești va avea de-acum încolo „un suflu nou”, iar relația specială dintre R. Moldova și România reprezintă „nucleul veritabil al unui viitor european comun”.

Mesajul președintelui Parlamentului din R. Moldova, Igor Grosu, lăsat în Cartea de onoare a Camerei Deputaților din Parlamentul României:

„Aduc sincere şi cordiale mulțumiri E.S. dl Ludovic ORBAN, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, pentru ospitalitatea și primirea călduroasă de care s-a bucurat delegația Parlamentului Republicii Moldova. Totodată, îmi exprim convingerea că relațiile speciale dintre Republica Moldova și România, întemeiate pe comunitatea de limbă, cultură, istorie și tradiții, reprezintă nucleul veritabil al unui viitor european comun. Cu acest prilej, adresez urări de pace şi prosperitate poporului român”.

Mesajul înscris de spicherul Igor Grosu în Cartea de Onoare a Senatului din Parlamentul de la București:

„Cred cu desăvârșire că această vizită va da un suflu nou cooperării interparlamentare dintre statele noastre, contribuind astfel și la aprofundarea dialogului bilateral moldo-român în diferite domenii de activitate. Sunt ferm convins că această vizită va contribui plenar la intensificarea relațiilor necondiționate de prietenie dintre Republica Moldova și România, iar împărtășirea unui trecut comun și a acelorași valori europene va permite consolidarea parteneriatului nostru strategic în diverse domenii de interes reciproc. Cu această ocazie, adresez urări de pace, bunăstare și armonie întregului popor român”.

Amintim că președintele Parlamentului, alături de alți zece deputați, efectuează în aceste zile o vizită oficială în România, la invitația președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban.

CITIȚI și Spicherul Igor Grosu, după întrevederea cu președintele Camerei Deputaților din România: „Relația de prietenie dintre statele noastre generează beneficii concrete pentru cetățeni și ne ajută în continuare să luptăm pentru un viitor mai bun”

Spicherul Igor Grosu a avut deja întrevederi cu Ludovic Orban, dar și cu președintele Senatului României, Anca Dragu.

Igor Grosu și Anca Dragu au convenit să lanseze imediat discuțiile la nivel de comisii permanente ale parlamentelor celor două state pentru stabilirea unui plan comun de acțiuni în vederea realizării obiectivelor strategice în beneficiul cetățenilor.

De asemenea, spicherul de la Chișinu urmează să aibă o întrevedere și cu președintele României, Klaus Iohannis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md