19:03:22 28.03.2024
Stiri

Cercetătorii monitorizează o NOUĂ VARIANTĂ a coronavirusului cu o rată de mutație neobișnuit de RIDICATĂ

Actualitate 01.09.2021 16:43 Vizualizări1342 Autor: Ziarul National
Cercetătorii monitorizează o NOUĂ VARIANTĂ a coronavirusului cu o rată de mutație neobișnuit de RIDICATĂ


Oamenii de știință din Africa de Sud monitorizează o nouă variantă a coronavirusului cu o rată de mutație neobișnuit de ridicată și a cărei frecvență a crescut treptat în lunile recente.

Varianta, cunoscută drept C.1.2., a fost semnalată la sfârșitul lunii august de Platforma de Secvențiere, Inovație și Cercetare KwaZulu-Natal în cadrul unui studiu care încă nu a fost evaluat de alți experți.

Deși majoritatea cazurilor de coronavirus din Africa de Sud sunt momentan cauzate de varianta Delta, prima oară detectată în India, varianta C.1.2. a atras atenția cercetătorilor pentru că mutația sa este aproape de două ori mai rapidă decât cea observată la alte variante globale.

Frecvența sa rămâne relativ scăzută, iar până acum a fost detectată în mai puțin de 3% dintre genomurile secvențiate de la descoperirea variantei în luna mai, deși acest nivel a crescut de la 0,2 la 2% luna trecută.

Oamenii de știință de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud au spus că varianta este „prezentă la niveluri scăzute”, fiind mult prea devreme pentru a prezice cum va evolua.

„Momentan, noi nu avem date experimentale care să confirme cum reacționează varianta la anticorpi. Însă, avem încredere că vaccinurile administrate în Africa de Sud vor continua să ne protejeze împotriva formelor severe de boală și a deceselor”, a explicat Penny Moore, cercetător la NICD.

Până acum, varianta C.1.2. a fost detectată în toate cele nouă provincii sud-africane, precum și alte zone ale lumii inclusiv China, Noua Zeelandă, Marea Britanie și Mauritius.

Africa de Sud, lovită de un al treilea val dominat de varianta Delta

Totuși, varianta nu este destul de frecventă încât să reprezinte „interes” sau „îngrijorare”, la fel ca în cazul variantelor extrem de contagioase Delta și Beta, care au apărut în Africa de Sud anul trecut.

Africa de Sud este cea mai afectată țară a continentului, peste 2,7 milioane de cazuri de COVID-19 fiind anunțate până acum, dintre care 81.830 au fost fatale, scrie Science Alert, citată de descopera.ro.

Varianta Beta a declanșat un al doilea val de infecții în decembrie și ianuarie, iar țara este acum lovită de un al treilea val dominat de varianta Delta care ar putea să se suprapună cu un al patrulea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md