11:19:41 25.04.2024
Stiri

Tendințe în MODĂ în sezonul toamnă – iarnă 2021-2022

Actualitate 01.09.2021 19:59 Vizualizări4361 Autor: Ziarul National
Tendințe în MODĂ în sezonul toamnă – iarnă 2021-2022


În acest moment, imprimeurile vorbesc mai mult despre curajul de a fi tu însăți, decât despre o declarație făcută tendințelor în modă. Grafice, picturale, explozive, imprimeurile te invită la un vernisaj. Cu alte cuvinte, poți exagera în styling, atâta timp cât stăpânești noțiuni despre culoare & proporții.

TRICOTAJE

A trecut vremea când prin tricotaje înțelegeam că trebuie să avem în garderobă și un cardigan din cașmir. Acum, poți lua în calcul bustierele tricotate, rochiile lungi tricotate, chiar și accesoriile tricotate – gențile, de exemplu. Vedeta sezonului rămâne, însă, rochia în tonuri neutre, perfectă pentru un styling lejer & luxos.

DIAGHILEV

Obsesia pentru anii 1920, mai precis pentru acea exuberanță înecată în experiment, opium și dans, care a făcut inclusiv moda să renască, se regăsește din plin în colecțiile sezonului – rochii din mătase cu accente retro, franjuri, paltoane cu broderii impresionante, turbane & elemente Art Deco.

Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2021-2022: MONT BLANC

Costumele pentru schi reinterpretate vor rămâne întotdeauna o găselniță stilistică ce poate fi exploatată în multe feluri – le poți combina cu maiouri din mătase și dantelă, cu accesorii prețioase sau cu elemente excesiv feminine – fuste din tul, paiete, sandale de seară.

ORIGAMI

Fustele midi plisate nu mai aparțin exclusiv acelei zone previzibile, retro sau lady like. Poți experimenta cu fusta plisată orice tip de styling îți dorești – de la unul alternativ, până la unul disco, glamour. O poți purta cu sandale cu platformă, ciocate, pantofi sport sau cizme de călărie.

Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2021-2022: STELE CĂZĂTOARE

Paietele și-au intrat de mult în drepturi și toată lumea a înțeles că nu e obligatoriu să fie seară pentru a le etala. Un palton din paiete poate înnobila o ținută casual, de zi, tot așa cum un bolero din paiete poate fi asociat cu cea mai seducătoare fustă din catifea. Doar tu stabilești ora!

PALTOANE VECHI ȘI NOI

Pot fi structurate, cu decupaje sau fără, din materiale tehnologice sau stofe elegante, din piele, cu umeri marcați sau tipare lejere – important e să identifici paltonul perfect și să îl porți în locul jachetelor XXL din fâș, care au sufocat moda ultimelor sezoane.

DISCO HERĂSTRĂU

Ce putea urma după mofturile impuse de explozia de tendințe nouăzeciste? Evident, o perioadă de mofturi care suspină după hiturile perioadei anilor 2000 – micro topuri, micro fuste, micro bustiere, asocieri kitschy de imprimeuri, materiale sintetice, pantaloni cu talia extrem de joasă și culoare, multă culoare.

Tendințe în modă în sezonul toamnă – iarnă 2021-2022: CROP! STOP!

Sigur, nu ești obligată să iei în calcul jachetele, vestele, topurile sau cămășile care se opresc brusc, lăsând la vedere abdomenul, deși au luat cu asalt marile scene. Dacă nu ești confortabilă cu asta, poți recurge la trucuri simple de styling: poartă-le cu un body, sau cu un maiou clasic, tip tetra.

NOUL VAL

Perioada șaizecistă, intens experimentală, revine. Propunerile de azi se regăsesc sub forma acelorași sacouri structurate, a fustelor mini ce fac parte din ansambluri sau a rochiilor scurte în formă de A. Elementele tehnologice pot însoți cu succes un astfel de styling actual, dar atât de retro.

VIAȚA PE MARTE

Materialele războinice, ce pare că vin din viitor, accentele agresive de argintiu, mulajele, pantalonii cu genunchiere, rochiile din zale ori jachetele desprinse din filmele cu extratereștri nu sunt atât de imposibile. Din contră, în funcție de styling, pot fi purtate chiar ușor. Trebuie doar să le decupezi din acest context și să le asociezi cu piese simple, minimaliste.

CU BLANĂ, DAR FĂRĂ BLANĂ

Ce-ar fi moda azi fără o blană sintetică cinstită? Sigur, noile tipare copiază vechile tipare ale blănurilor naturale cu impact major, dar până la urmă și ipocrizia poate fi un accesoriu. Evident, tu alegi ce fel de blană vrei să porți, important e să o faci într-o manieră relaxată.

Sursa: elle.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md