Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea primei zile de toamnă calendaristică se anunță frumoasă, mai ales în centrul și sudul țării, în vreme ce în nord sunt posibile ploi slabe. Temperaturile maxime peste zi vor fi cuprinse între 20 de grade la Briceni, Soroca sau Edineț, 23 la Chișinău și Tiraspol, și 25 la Cahul și Comrat.

Să răsfoim, acum, agenda evenimentelor interne:

La Chișinău este programată pentru astăzi ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și începe noul an școlar, din nou în condiții de pandemie.

Din agenda internațională (AFP):

Președintele american Joe Biden îl primește la Washington pe omologul său ucrainean Volodimir Zelensky;

La Berlin, cancelarul german Angela Merkel participă la inaugurarea unui centru al OMS pentru Pandemii și Informație Epidemică;

La Veneția începe Festivalul de Film;

În Grecia devine obligatorie vaccinarea anti-COVID a lucrătorilor medicali;

Liderii țărilor central-europene se întrunesc în Slovenia la Forumul Strategic Bled;

Tot în Slovenia se întrunesc miniștrii apărării din UE;

Papa Francisc își ține audiența generală la Vatican.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG