(doc) Maia Sandu a semnat decretul privind rechemarea lui Vladimir Golovatiuc din funcția de ambasador al Moldovei în Rusia

Foto: Максим Андреев, NewsMaker

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc.

„Domnul Vladimir Golovatiuc se recheamă din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă”, se arată în decretul semnat de către Maia Sandu.

Amintim că, pe 9 august, Guvernul Gavrilița a votat proiectul hotărârii privind rechemarea din funcție a ambasadorului Moldovei de la Moscova, Vladimir Golovatiuc.

Totodată, pe 29 iulie, Ministerul de Externe l-a rechemat la Chișinău pe ambasadorul Vladimir Golovatiuc pentru consultări pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia.

Rechemarea ambasadorului s-a întâmplat concomitent cu apariția în presă a mai multor informații conform cărora ambasadorul Vladimir Golovatiuc ar fi hărțuit sexual o angajată a ambasadei. Ambasadorul a refuzat să comenteze informația cu privire la scandalul sexual în care ar fi fost implicat.

În decembrie 2020, Vladimir Golovatiuc a fost desemnat de guvern în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente