(video) Premieră: Noul Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE – plug-in hybrid cu 843 CP

Înainte de sosirea erei electrice, Mercedes-AMG dă tonul maşinilor de performanţă hibride ce sunt disponibile pentru oricine, unele care au să ofere peste 800 de CP!

Noul Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE este un plug-in hybrid cu 843 CP, de altfel primul hibrid de performanță de la Mercedes-AMG care intră în producția de serie și se bazează pe tehnologii din Formula 1!

Caracteristici cheie:

  • Dispune de o bară de protecţie frontală şi posterioară uşor reformatată în termeni de linii, inserţii şi prize de aer, în comparaţie cu versiunile deja inferioare şi disponibile pe piaţă.
  • Caracteristicile exclusive de identificare din spate sunt capacul ce acoperă portul de încărcare și denumirea modelului evidențiată cu roșu. Modelul mai introduce şi terminaţii de eşapament trapezoidale într-un nou design exterior. Iar Insignele E PERFORMANCE de pe aripi va spune instant lumii ce fel de maşină este.
  • Ca și în întreaga serie de modele, numeroase finisaje de vopsea și caracteristici de echipare sunt disponibile pentru versiunea hibridă. De exemplu, există la ofertă patru finisaje de vopsea mată, cinci metalizate și două nemetalizate. În plus, există șapte finisaje noi de vopsea din gama extinsă de personalizare.
  • Designul exterior poate fi accentuat și mai mult cu noul AMG Night Package II sau cu o combinație între Night Package şi Carbon Package, de exemplu.
  • În plus, există noi jante din aliaj ușor de 20 și 21 de inci, fiecare în două variante de culoare. Un nivel de echipare mai exclusivist numit Edition este disponibil și pentru noul model, într-o perioadă limitată de timp.
  • De asemenea, la bord, ca dotare standard, se află sistemul de frânare de înaltă performanță AMG adaptat (mecanisme carbo-ceramice ce măsoară 420×40 mm pe faţă şi 380×32 mm pe spate, cu şase şi un piston respectiv în etriere) și sistemul multimedia MBUX cu afișaje hibride speciale.
  • Standardul Widescreen Cockpit dispune de sistemul multimedia MBUX cu afișaje și funcții specifice hibride AMG. În panoul de instrumente, șoferul poate citi autonomia electrică, consumul de energie, puterea și cuplul motorului electric, temperaturile bateriei și a motorului electric. Grafica de înaltă calitate de pe afișajul multimedia arată fluxul de putere al întregului sistem de propulsie, turația, puterea folosită, cuplul și temperatura motorului electric, precum și temperatura bateriei.
  • Pasagerii de pe locurile din spate primesc informații despre fluxul de energie, precum și despre puterea și cuplul motorului electric, pe un afișaj multimedia opțional.
  • Volanul standard AMG Performance, cu designul său distinctiv cu două spițe și butoanele de control integrate perfect, oferă, de asemenea, o valoare adăugată tangibilă și vizibilă. Cele trei spițe gemene rotunjite combină puterea cu lejeritatea. Butoanele rotunde ale volanului AMG impresionează prin ecrane strălucitoare și prin logica perfectă de operare turn-and-press. Acest lucru permite ca funcțiile importante de conducere și toate modurile de conducere să fie controlate fără a fi nevoie de luat mâinile de pe volan. O caracteristică nouă – este posibil de selectat nivelurile de regenerare prin intermediul butoanelor volanului.
  • Multe opțiuni individuale sunt disponibile în interior. Culorile exclusive pun accentul fie pe latura sportivă, fie pe cea luxoasă a noului model emblematic – de exemplu, combinația de piele Nappa exclusivă în titanium grey pearl/black cu cusături contrastante în galben sau piele nappa fină exclusivă în truffle brown/black în ornamentul STYLE (cusături diamantate). În plus, există o gamă de cinci culori suplimentare în piele Exclusive nappa STYLE: sienna brown, classic red, yacht blue, deep white and neva grey.
  • Scaunele din față și din spate sunt complet finisate în ton unic în culoarea interioară aleasă, la fel ca și cotierele uşilor, marginile din piele ale covorașelor și janta volanului.
  • Acum cea mai interesantă parte! Unitatea de propulsie a maşinii combină un V8 biturbo de 4.0 litri, un motor electric pe puntea din spate (sincron excitat permanent), o baterie de înaltă performanţă dezvoltată in-house de producător şi un sistem de tracţiune integrală variabilă AMG Performance 4MATIC+. În total are să ofere maxim 843 CP şi 1.470 Nm de cuplu!
  • Modelul devine cel mai puternic Mercedes-AMG de pe piaţă la momentul lansării şi are, de asemenea, o dinamică impresionantă: 0-100 km/h în 2.9 secunde, 0-200 km/h în mai puţin de 10 secunde, iar viteza maximă urcă până la 316 km/h.
  • Motorul electric de 150 kW (204 CP/320 Nm) este poziționat pe puntea spate, unde este integrat cu o cutie de viteze cu două trepte acţionate electric și cu un diferențialul alunecare limitată controlat electronic, într-o unitate de propulsie electrică compactă numită EDU. Un actuator electric acționează a doua treaptă cel târziu la aproximativ 140 km/h, ceea ce corespunde vitezei maxime a motorului electric de aproximativ 13.500 rpm.
  • Bateria ușoară de înaltă performanță (HPB) este, de asemenea, amplasată în spate, deasupra punții posterioare. Dezvoltarea acestei baterii litiu-ion a fost inspirată de tehnologiile care s-au dovedit deja în cele mai dificile condiții ale mașinilor de curse hibride de Formula 1 ale echipei Mercedes-AMG Petronas F1.
  • Bateria îmbrăcată într-o carcasă din aluminiu are o capacitate de 6.1 kWh, oferă 70 kW de putere continuă și 150 kW de putere maximă timp de 10 secunde. Greutatea-i redusă de doar 89 de kilograme permite o densitate de putere foarte mare: 1.7 kW/kg. Se poate încărca cu maxim 3.7 kW. Bateria este concepută pentru a furniza și alimenta rapid energie, nu pentru cea mai lungă autonomie posibilă, autonomia maximă fiind respectiv de doar 12 km.
  • Interesant mai este un lucru de notat: bateria funcţionează în cadrul unui sistem electric de 400 V şi dispune de un sistem inovator de răcire directă. Pentru prima dată, un agent de răcire de înaltă tehnologie, bazat pe un lichid neconductiv electric, curge în jurul tuturor celor 560 de celule și le răcește individual. Fiecare baterie are nevoie de o temperatură definită pentru o alimentare optimă. Dacă bateria devine prea rece sau prea fierbinte, pierde în mod vizibil uneori energie sau trebuie reglată pentru a evita deteriorarea dacă căldura devine excesivă. Prin urmare, temperatura uniformă a bateriei are o influență decisivă asupra performanței, duratei de viață și siguranței acesteia.
  • Pentru răcirea directă, specialiștii AMG au trebuit să dezvolte noi module de răcire subțiri de doar câţiva milimetri. Aproximativ 14 litri de lichid de răcire circulă de sus în jos prin întreaga baterie pe lângă fiecare celulă cu ajutorul unei pompe electrice performante special dezvoltate, care curge și printr-un schimbător de căldură ulei-apă atașat direct la baterie. Aceasta conduce căldura într-unul din cele două circuite de temperatură scăzută (LT) ale vehiculului și de acolo către radiatorul LT din partea din față a mașinii, unde este eliberat în aerul exterior. Sistemul este conceput pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii în baterie. Astfel spus, are o temperatură medie de 45 de grade Celsius, indiferent cât de des este încărcată sau descărcată.
  • Cutia de viteze a maşinii este de model AMG SPEEDSHIFT MCT 9G.
  • În ciclu WLTP, poate afişa un consum mediu de 8.6 litri la 100 km şi emisii mixte de 196 g/km
  • Strategia de operare de bază a sistemului de propulsie este derivată din pachetul hibrid al monoposturilor de Formula 1! Propulsia maximă este întotdeauna disponibilă atunci când șoferul are nevoie de ea – de exemplu, pentru a accelera puternic în afara curbelor sau la depășiri. Puterea electrică poate fi întotdeauna apelată și reprodusă frecvent prin performanțe ridicate de regenerare și reîncărcare la cerere. Conceptul de baterie independentă permite compromisul optim între dinamica maximă de conducere și eficiența contemporană. Toate componentele sunt perfect coordonate: câștigul de performanță poate fi experimentat direct.
  • Cele șapte moduri de conducere (Electric, Comfort, Sport, Sport+, RACE, Slippery şi Individual) sunt configurate cu precizie și oferă astfel o largă experiență de conducere. Modurile ajustează parametrii importanți, cum ar fi răspunsul sistemului de propulsie și al transmisiei, caracteristicile direcției, amortizarea suspensiei sau sunetul.
  • Conducerea complet electrică este posibilă cu maxim 130 km/h, motorul cu combustie fiind oprit întotdeauna. Conexiunea mecanică la componentele AMG Performance 4MATIC+ înseamnă că tracțiunea integrală este întotdeauna disponibilă.
  • Controlul dinamicii vehiculului beneficiază, de asemenea, de propulsia hibridă. În loc de intervenția în frânare de către ESP, motorul electric poate controla, de asemenea, tracțiunea de îndată ce o roată semnalează o alunecare prea mare. Pentru a face acest lucru, sistemul inteligent de control reduce cuplul motorului electric care este transferat pe roată prin diferențialul cu alunecare limitată din spate. Rezultatul este că ESP nu trebuie să intervină deloc sau doar mai târziu. Avantaj: motorul cu ardere internă poate fi astfel acționat cu un cuplu mai mare, ceea ce sporeşte agilitatea ulterior și crește eficiența. În plus, puterea altfel “distrusă” în timpul frânării poate fi utilizată pentru a încărca bateria.
  • Șoferul poate selecta patru niveluri diferite de regenerare a energiei folosind butonul volanului AMG din dreapta. Acest lucru se aplică în toate modurile de conducere, cu excepția Slippery, iar recuperarea este configurată diferit în funcție de modul de conducere.
  • Pe lângă motorul V8 cu ai săi 639 CP (5.500-6.500 rpm) şi 900 Nm, disponibili între 2.500-4.500 rpm, funcţionează şi un demaror-generator cu curea (RSG), care combină alternatorul și demarorul într-o singură componentă și are o putere de 10 kW (14 CP). Acesta pornește motorul cu combustie și asigură alimentarea de bază a unităților auxiliare, cum ar fi aerul condiționat sau luminile, de exemplu, atunci când vehiculul se află la un semafor și nivelul de încărcare al bateriei de înaltă tensiune nu mai este suficient pentru a susține sistemul electric de bord de joasă tensiune.

Un preţ de start al modelului nu a fost anunţat deocamdată, dar interesant este că versiunile 63 nu mai sunt disponibile în configuratorul german (oare noutatea le va înlocui?).

Premiera-i publică va avea loc peste câteva zile la Salonul Auto de la München. În parteneriat cu interpretul will.i.am şi Lewis Hamilton a fost lansată şi o campanie de promovare a maşinii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/