„Fără mită, fără a face favoruri cuiva”. Cine e noul director la Administrația de Stat a Drumurilor

Irina Odobescu
01/09/2021
Foto: Andrei Spînu

Noul director al Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, a fost prezentat, miercuri, echipei acestei întreprinderi de stat. Bejan vine în funcție cu experiență în proiectarea drumurilor și podurilor, fiind doctor în inginerie mecanică la Universitatea Dunărea de Jos Galați, Facultatea de Mecanică din Brăila România, pe care a absolvit-o.  

„De astăzi, domnul Bejan preia un domeniu care necesită, cu atenție, monitorizat, dezvoltat și pus la punct – fără mită, fără a face favoruri cuiva. Aveți toată încrederea noastră! Baftă multă! Prioritățile pe termen scurt la Administrația de Stat a Drumurilor sunt: să se facă regulă și să aibă grijă de acostamentele drumurilor, să fie vopsite calitativ și regulat marcajele rutiere, să propună un plan de plasare a indicatoarelor de informare și de securitate pe drumurile naționale și regionale”, a scris Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Noul director, Bejan, este expert tehnic atestat la capitolul B. 3a, b, 4, 7, 8, C. în domeniile construcții rutiere și feroviare. Este autorul a peste 25 de articole și publicații științifice și a participat în calitate de inginer-șef de proiect în domeniul construcții rutiere la peste 60 de obiecte a drumurilor naționale din Republica Moldova și România.

Administrația de Stat a Drumurilor este o întreprindere acuzată de mai multe scandaluri de corupție atât în privința angajărilor, cât și la organizarea licitațiilor.

Irina Odobescu
01/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii