duminică, 21 aprilie, 2024
7.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCe rezultate au obținut produsele companiei „Avgust” în cadrul schemelor de protecție „AgroDoctor”, în...

Ce rezultate au obținut produsele companiei „Avgust” în cadrul schemelor de protecție „AgroDoctor”, în sezonul 2021

Recomandate

„Natura nu are vreme rea”, nu putem contrazice această afirmație. În acest sezon, fermierii au avut suficientă umiditate și căldură și un „scrânciob” sub formă de schimbările bruște ale vremii.

Ca urmare, starea fitosanitară a culturilor agricole a fost neobișnuită, în special în cazul buruienilor, care au încolțit și s-au dezvoltat pe tot parcursul sezonului în culturi într-o gamă și cantitate incredibile.

Multe întreprinderi au avut probleme cu recoltarea primei grupe de culturi din cauza buruienilor multiple în câmpurile în care nu au fost utilizate în timp util erbicide de calitate. În prezent, există, de asemenea, o puternică infestare a câmpurilor de floarea-soarelui și porumb. 

În întreprinderile clienților AgroDoctor au fost realizate pregătiri profesionale pentru noul sezon, realizând din timp scheme pentru protecția plantelor contra bolilor, dăunătorilor și buruienilor, folosind întreaga gamă de produse, în special erbicidele Companiei Avgust (Rusia).

Una dintre aceste întreprinderi este „Hotin” SRL, din raionul Glodeni. Aceasta este condusă de un manager profesionist Nicolai Mironic, care vede protecția plantelor ca un tot întreg, un sistem integrat bazat pe agrotehnică înaltă, îngrășăminte, semințe, tehnologie bună, produse fitosanitare de înaltă calitate, respectarea tuturor cerințelor tehnologice de aplicare și protecție a mediului. 

Nicolai Mironic abordează alegerea pesticidelor ca un profesionist, evaluând întreaga gamă de caracteristici și, desigur, suportul tehnologic ce vine „la pachet” odată cu achiziționarea porduselor.

În ultimii ani, produsele „Avgust” incluse în portofoliul „AgroDoctor” ocupă o pondere semnificativă în volumul total de produse fitosanitare achiziționate de întreprindere. În plus, în ceea ce privește eficiența – „Avgust” este întotdeauna la nivel.

În acest sezon, pentru prima dată, erbicidul de sol Kamelot, SE a fost ales pentru a proteja cultura de floarea-soarelui. Un erbicid care necesită o bună lucrare a solului, analiza condițiilor meteorologice, echipamente speciale. 

Erbicidul a fost utilizat pe o suprafață de 210 ha, cu o normă de consum de 3,5 l / ha și cu o abordare creativă. 

Pe 2 parcele, erbicidul a fost aplicat cu încorporare, iar pe una – fără încorporare. Rezultatul obținut confirmă eficiența mai înaltă erbicidului Kamelot, SE fără încorporare.

În general, culturile de floarea-soarelui la care a fost aplicat Kamelot, SE au fost fără buruieni. În sezonul viitor, cred că erbicidul de sol Kamelot, SE va avea un loc semnificativ în schemele de protecție ale întreprinderii ”Hotin”.

La porumb, pe o suprafață totală de 275 de hectare, s-a folosit o gamă destul de largă de erbicide Avgust și amestecurile lor de rezervor, care au dat rezultate foarte bune: acesta este erbicidul Dublon Super, WG – 0,5 kg / ha + Adiu, J – 0,2 l/ha, amestecuri de rezervor Dublon Super, WG – 0,4 kg/ha + Eghida, SC – 0,25 l/ha + Adiu, J – 0,2 l/ha; Dublon Gold, WG – 0,07 kg/ha + Eghida, SC – 0,25 l/ha +_Adiu, J – 0,2 l/ha.

În ceea ce privește alte culturi, produsele fitosanitare „Avgust” s-au dovedit a fi eficiente la rapița de toamnă (Aspid, SC, Colosal, EC, Miura, EC), la grâul de toamnă (Bomba, WG, Colosal Pro, EC, Șarpei, ME).

Starea culturii în întreprinderea Hotin în acest sezon a fost foarte bună, în care un rol important l-au avut fertilizările foliare cu produsele din sortimentul „AgroDoctor”. Iar randamentele ridicate au devenit o estimare a costurilor și eforturilor colectivului, directorului Nicolai Mironic și al partenerilor AgroDoctor și Compania Avgust.

Kamelot SE are un efect sistemic, pătrunde rapid în buruieni și oprește creșterea lor. În sol, produsul pătrunde prin cotiledoane la dicotiledonate și prin coleoptil la buruienile cerealiere; în buruienile în vegetație pătrunde prin rădăcini și frunze, provocând moartea lor.

Dublon Super WG, intră rapid prin frunze și parțial prin rădăcini și se deplasează în întreaga plantă. Creșterea buruienilor sensibile se oprește la câteva ore după pulverizare, cu toate acestea, simptomele vizibile ale efectului erbicidului sunt observate de la 2 până la 3 zile după tratament (înroșirea nervurilor, clorozarea frunzelor, moartea punctelor de creștere și necrozarea țesuturilor), iar uscarea completă a buruienilor are loc după 15 sau mai multe zile.

Viteza de acțiune depinde de condițiile meteorologice din momentul aplicării (umiditate, temperatură), compoziția speciilor de buruieni și faza de dezvoltare a acestora.

Eghida SC: mezotriona pătrunde rapid în plantă (70 – 80% în 24 de ore). După tratamentul cu Eghida, buruienile sensibile încetează să crească în decurs de 1-2 zile, punctele lor de creștere devin clorotice, apoi efectul se observă în întreaga plantă, țesuturile ei mor.

Moartea completă a buruienilor are loc la 1-2 săptămâni de la momentul tratamentului, în funcție de condițiile meteorologice, compoziția speciilor buruienilor și starea fiziologică a acestora.

Mulți clienți AgroDoctor au atins în mod constant performanță ridicată cu erbicidele Avgust, atât în ​​formă pură, cât și în amestecuri de rezervor, la culturile de porumb în timpul sezonului, lucru mult mai ușor de realizat datorită suportului echipei AgroDoctor.

Astfel, pentru hibrizii de porumb ai Companiei SAATEN UNION (suprafața 2,52 ha), în mod tradițional semănați în cadrul întreprinderii ”AgroTrading”, (Tvardița, Taraclia), amestecul  de erbicide Dublon Super, WG – 0,4 l/ha + Balerina, SE 0,3 l/ha + Adiu, J – 0,2 l/ha, a fost folosit pentru a proteja cultura împotriva buruienilor, ceea ce a permis obținerea culturilor curate impecabil.

La semănatul florii-soarelui pentru o linie de hibrizi (suprafață 2,15 ha) folosind tehnologia Clearfield (în aceeași întreprindere), s-a folosit erbicidul companiei Avgust – Paradox, SL – 0,3 + Adiu, J – 0,3 l/ha. Eficacitatea erbicidului a fost la un nivel bun, dovadă fiind compararea rezultatelor cu varianta control”.

Balerina SE: cel mai bun efect al erbicidului se obține la pulverizarea pe buruienile dicotiledonate anuale când plantele au înălțimea de 5-10 cm, iar pentru  buruienile perene – în faza de rozetă. Temperatura optimă de utilizare este de la 8 la 25°C.

Datorită absenței unui efect secundar, erbicidul Balerina poate fi utilizat în toate tipurile de rotații ale culturilor.

Paradox SL: cu o umiditate suficientă a solului, efectul erbicid al produsului asupra speciilor de buruieni sensibile se manifestă în decurs de 3-4 săptămâni. În același timp, datorită activității reziduale, este inhibată apariția următoarelor „valuri” de buruieni.

În continuare, buruienile nou apărute sunt limitate în creștere de plantele cultivate. Pe solurile cu un conținut ridicat de humus (4 – 6%), precum și la temperaturi ridicate, descompunerea produslui este mai rapidă.

Un loc aparte în schemele de protecție ale viilor ar trebui oferit fungicidelor și insecticidelor Avgust, care și-au demonstrat eficiența permanent sporită. 

La ferma colectivă „Pobeda”, din Ceadîr Lunga, 181,8 hectare de vie (soiurile: Arcadia – 8 hectare, Muscat Iantarnîi – 20 hectare, Rkațiteli – 28 hectare, Cabernet-89 hectare, Merlot-15 hectare, Moldova-16 hectare , Aligote-2 hectare, Bianca-3,8 hectare) au fost aplicate tratamente conform schemei AgroDoctor, cu sprijinul tehnologic al Olgăi Panicerscaia, manager, în colaborare cu agronomul pentru protecția plantelor Sidor Copuș, maistrii brigăzilor pentru struguri Nr. 2 și nr. 3 – Vladimir Ivancioglo și Feodor Manastîrlî.

În cadrul schemei de protecție a fost utilizat complexul de fungicide al companie Avgust: Ordan MC, Ordan WP, Colosal Pro, Metaxil, WP (și fungicide ale altor companii), insecticidele Șarpei, ME, Sămpai, EC.

Într-un sezon dificil, din cauza condițiilor meteorologice, pe fondul unui nivel ridicat de dezvoltare a bolilor periculoase cum ar fi mildiu și oidium, podgoriile din întreprindere sunt bine protejate.

Președintele fermei colective „Pobeda”, Nicolai Dragan, în ultimii ani consideră că cooperarea cu „AgroDoctor” este fructuoasă, iar produsele Companiei „Avgust” sunt extrem de eficiente și viabile din punct de vedere economic în protejarea culturilor agricole.

Bineînțeles, în schemele de protecție a culturilor, „AgroDoctor” în sezonul actual a folosit atât PUF ale altor companii, cât și o gamă largă de îngrășăminte foliare foarte eficiente ale mai multor companii (împreună cu maximul de profesionalism investit în sprijinul tehnologic într-un sezon dificil, în ceea ce privește condițiile fitosanitare).

Randamentele bune de cereale de toamnă, rapița de toamnă, producția de porumb și floarea-soarelui pentru majoritatea clienților AgroDoctor care utilizează produse fitosanitare eficiente ale Companiei „Avgust” sunt rezultatul unei alegeri corecte și reciproc avantajoase a partenerilor în scopul producerii agricole.

Pentru informații suplimentare: AgroDoctor SRL: 076755703, 076755706, 076755715; Reprezentantul Companiei „Avgust” în Moldova -078330311 – Ivan Roșior.

Avgust
Avgust
„Avgust” - cea mai mare companie din Federația Rusă pentru producerea, dezvoltarea și suport tehnologico-informațional privind utilizarea produselor de uz fitosanitar.

Citește și ›

Advertoriale