image
Sursa foto: Jurnal.md

DOC // Primăria municipiului Chișinău solicită ajutorul MAI în gestionarea traficului rutier din capitală

Primăria municipiului Chișinău solicită ajutorul Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea traficului rutier din capitală, în contextul începerii noului an școlar.

De mâine revenim la un program obișnuit, iar în gestionarea traficului pe străzile capitalei am solicitat ajutorul și implicarea Ministerului Afacerilor Interne, este de competența lor directă și primordială.

Tot în contextul că începând de mâine vom avea un număr mai mare de cetățeni în stații, dar și în transportul public, la fel, am solicitat implicarea Ministerului de Interne”, a declarat edilul capitalei, Ion Ceban.

Totodată, Ceban a solicitat MAI să se implice în gestionarea aglomerațiilor din stații și din transportul public, subliniind că nu este de competența șoferilor și a taxatorilor să facă observații călătorilor pentru a ține cont de restricțiile impuse de Comisiile extraordinare în sănătate publică.

Nu este de competența șoferilor și a taxatorilor să facă observații călătorilor pentru a ține cont de restricțiile impuse de către Comisiile în sănătate publică.

Municipalitatea crează condiții în transportul public (dezinfectant pentru pasageri, dezinfectarea unităților de transport), aduce troleibuze și autobuze, repară drumuri, crează benzi dedicate și îmbunătățește infrastructura orașului, precum și renovează accesele și repară curțile de bloc. Nu este de competența primăriei să îndeplinească rolul poliției, or, solicităm repetat întoarcerea poliției comunitare în Chișinău, care este atât de necesară. Municipalitatea are menirea sa în gestionarea treburilor orașului.

Ceea ce ne-am propus ca obiectiv la nivel municipal și deja îl îndeplinim, este suplinirea numărului de unități de transport public în Chișinău”, a mai adăugat Ceban.

i.ceban.publici.ceban.public
i.ceban.publici.ceban.public

Noutăţile partenerilor

comentarii: