(video) Scandal cu îmbrânceli și haine rupte într-o biserică din Ialoveni. Preotul, târât spre ieșire de alți doi bărbați

Scandal cu îmbrânceli și înjurături chiar în incinta unei biserici dintr-un sat din raionul Ialoveni. Mai mulți enoriași s-au luat la ceartă și chiar au încercat să pătrundă în altar, unde, potrivit unor localnici, preotul ar fi fost agresat de alți doi bărbați.

Foto: captura ecran

Incidentul s-a produs în lăcașul sfânt din satul Răzeni și, potrivit localnicilor, nu este primul de acest gen.

În imaginile video apar inițial mai multe enoriașe, care încearcă să pătrundă în altarul bisericii, iar atunci când se deschide ușa, apare preotul, ce pare a fi îmbrîncit de alți doi bărbați, ce încearcă să-l scoată din lăcașul sfânt. Femeile par să ia apărarea părintelui,strigând la ei să „îi dea pace copilului”,  iar unul dintre cei doi bărbați ajunge, în cele din urmă, cu tricoul sfâșiat.

„Sătenii sunt de partea preotului. Tatăl lui, care a fost paroh al bisericii date, a murit anul trecut, de cancer. Iar mătușa preotului actual zice ca pământul de sub biserică îi aparține și îi cere taxă pentru fiecare slujbă, încuie biserica când vrea ea. O descuie la fel. Și când trebuia să facă slujbă, ea a chemat 3 bărbați să îl scoată pe preot din biserică și din cauza că el se opunea, l-au bătut și i-au rupt hainele. În video, femeile încearcă să-l scape”, povestește o localnică.

„Părintele Andrei are toate drepturile în sfânta biserică „Sfintul Nicolai”, este lăcașul sfânt construit de tatăl lui, părintele Ion”, a menționat o altă enoriașă.

„Totul a început când mătușa lui (în video o puteți recunoaște ca doamna cu basma roșie”) i-a luat din altar niște obiecte cu care nu poți ține o slujbă și le-a trimis la mitropolia Basarabiei. Preotul a fost contactat de către Mitropolie că acele obiecte sunt acolo, între timp deja era timpul să se pornească slujba de seară. Mitropolia a trimis un preot călugăr să îi înapoieze acele obiecte. Mătușa lui a adus doi preoți noi și niște acte false, precum că el nu mai are dreptul să țină slujbe în biserică. Acele acte sunt făcute făcute la o mitropolie care nu este recunoscută în Republica Moldova. Evident că preotul a intrat în biserică, după multe refuzuri din partea mătușii lui. Oamenii care au venit la slujba de seară l-au susținut. Între timp, preotul călugăr i-a adus obiectele din altar, mătușa lui ajungând la disperare și evident că s-a asigurat din timp, și-a trimis alți nepoți ca să îl scoată cu forța și să îl alunge defintiv din biserică. După cum observați și în video el susține: “El nu va sluji aici niciodată, deoarece așa am zis eu” . Acest domn a intrat în altar și a început să îl scoată cu forța și să țipe la el că dacă iese, nu mai intră niciodată. Lumea a reacționat, evident ca să îl protejeze, el este preotul acelui sat, este fiul răposatului preot Ioan, împreună ei mereu au cununat, au botezat un sat întreg. Între timp s-a alăturat și un al nepot, dar planul a eșuat”, a relatat o săteancă din spusele mamei sale, care a fost la slujba respectivă.  

„Mai rușinos lucru nu am văzut ! Cum Doamne să lovești în preot ?! Nu îți convine, nu veni la biserică ! De ce Poliția nu se autosesizează pe acest caz!? Cred ca părintele Ion (n.r. tatăl actualului preot) nu se poate odihni în mormânt, el cu lacrimi în ochi a rugat ca să nu distrugem ceea ce el a creat și voi, oamenilor, ce faceți? Unde vi-i credința?”, s-a indignat o localnică.



Pub