Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Înainte de începerea noului…

FOTO Înainte de începerea noului an de studii, instituțiile de învățământ general din Capitală au fost verificate de conducerea ANSA

Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează că a întreprins vizite de lucru la instituțiile de învățământ general din Capitală pentru a stabili nivelul de pregătire a blocurilor alimentare pentru anul de învățământ 2021-2022.

Potrivit ANSA, directorul agenției, Oleg Lișcenco, înmpreună cu șeful Direcției unități de comerț, alimentație publică și protecția consumatorilor, Sergiu Sîrghi, și șeful interimar Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor mun. Chișinău, Maxim Sîrbu, au efectuat o vizită de control, în baza Ordinului nr. 307 din 04.08.2021, „Privind pregătirea blocurilor alimentare din cadrul instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi instituțiilor de educaţie timpurie pentru anul de învăţământ 2021-2022”, la instituțiile de învățământ: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Petru Rareș” din orașul Chișinău.

În cadrul vizitei a avut loc întâlnirea cu administratorul blocului alimentar din cadrul instituției de învățământ, unde au fost abordate probleme actuale apărute în procesul pregătirii blocului alimentar și căile de soluționare a acestor probleme. Au fost puse în discuție și aspectele ce țin de achiziționarea, furnizarea produselor alimentare, întocmirea și coordonarea meniurilor de repartiție etc.

„Este necesar să fie o conlucrare constructive între administratorii blocurilor alimentare din instituțiile de învățământ și specialiștii subdiviziunilor teritoriale ANSA pentru a asigura securitate alimentara fără periclitarea sănătății elevilor”, a spus Oleg Lișcenco, Directorul general adjunct ANSA.