Mai multe personalități din Moldova, decorate prin decretul lui Klaus Iohannis cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” 

fs
Foto: privesc.eu

Mai multe personalități din Moldova au fost decorate marți, 31 august, cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, cu ocazia marcării centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, precum și cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova.

Personalitățile decorate cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” sunt următoarele:

# Nicolae Botgros, director artistic și prim dirijor al orchestrei naționale de muzică populară „Lăutarii”
# Alexandru Bantoș, redactor-șef al revistei de cultură și știință „Limba noastră”
# Vitalie Ciobanu, scriitor, ziarist, comentator la Radio Europa Liberă
# Alexandru Grecu, actor și regizor, președintele Uniunii Teatrale
# Viorica Moraru, directoare executivă a complexului „Vatra Neamului”
# Elena Pintilei, directoare generală a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova
# Teodora Rotaru, medică și scriitoare
# Tudor Ungureanu, muzician, conducător al ansamblului etno-folcloric „Ștefan Vodă”

Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” a fost acordată printr-un decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

Conform Ministerului Afacerilor Externe al României, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” a fost instituită prin Legea nr. 91/2018 privind Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului și Centenarul Marii Uniri și reglementată prin Hotărârea Guvernului nr. 888/2018 și, alături de Medalia Comemorativă Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului, este un însemn având statut de distincție națională.

Menționăm că Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” se acordă persoanelor fizice sau juridice, instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale, autorităților administrației publice locale sau unităților administrativ-teritoriale care păstrează, cultivă, dezvoltă și prezintă într-o măsură deosebită memoria evenimentelor și personalităților care au contribuit la făurirea unității naționale și a statului modern român sau, prin activitate ori carieră, la apărarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire din 1918.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente