(foto) „Maeștrii Elementelor și Răpitorul Timpului”. Marcelina Simion, o tânără studentă care face debut în literatură

FotoJet – 2021-08-31T183906.029

Marcelina Simion este o tânără de 19 ani, din Drăgușenii Noi, raionul Hâncești care pe 8 septembrie face debut în lumea literară, publicând propriul roman „Maeștrii Elementelor și Răpitorul Timpului”, o istorie despre trei surori care nimeresc într-o lume paralelă și află că natura este dirijată de maeștrii Elementelor.

Cartea Marcelinei povestește aventura echipei celor șase maeștrii, patru a elementelor inițiale: pământ, apă, aer, foc și două adiacente lemn și metal, și a Răpitorului Timpului, care este un răufăcător proaspăt evadat de la închisoare.

Marcelina spune că mereu i-a plăcut să scrie și să inventeze propriile povești, iar imbold pentru a publica ceva a fost sora ei mai mare.

„Mereu mi-a plăcut să citesc și să-mi inventez propriile lumi unde să mă refugiez. Scriam la început doar poezii, dar apoi mă gândeam cum ar fi să am eu așa posibilități de a avea superputeri. Și începeam să îmi imaginez din ce în ce mai des, până mi-am creat propria lume, o iluzie frumoasă și voiam să le povestesc celor două surori ale mele. Și iată așa, la 15 am început să scriu romanul «Maeștrii Elementelor și Răpitorul Timpului». Ceva timp mai târziu, sora mea mai mare, Mihaela, m-a influențat foarte mult să scriu o carte, să o tipăresc și să o public. Cu patru ani în urmă, ea a decedat, iar eu acum am ajuns să lansez cartea. Carte care fără ea avea să rămână în umbră”, mărturisește Marcelina Simion.

Lansarea cărții va avea loc pe 6 septembrie, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”.

AICI găsiți pagina evenimentului!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente