„Toate instituțiile activează în regim normal, doar educația are de suferit.” Ala Revenco critică regimul de învățare online

fddsfdsf

Fondatoarea Asociației Părinți Solidari și activista civică Ala Revenco spune că restricțiile impuse de ministerul Educației și cel al Sănătății sunt discriminatorii pentru elevi și părinți. Asta deoarece, se interzice frecventarea orelor, dar nu se lucrează deloc la reducerea numărului de pasageri în transportul public și se organizează Summer fest-uri. Potrivit ei, „Toate instituțiile activează în regim normal, doar educația are de suferit.”

„Autoritățile când iau o decizie de restricționare a procesatului de învățământ, nu iau în considerare probleme în perspectivă ale elevilor și ale părinților lor. Familia  care are câte trei copii de unde să ia trei camere și spațiu separat pentru fiecare elev?  Calitatea și mediul de studiu a afectat educația. Un sondaj realizat de noi în rândul părinților ne-a arătat că copiii lor au înregistrat un nivel mai scăzut al reușitelor școlare. Unii au anxietate, alții au pierdut motivația de a învăța. Pe de o parte încercăm să păzim copiii de pandemie, pe de altă le creăm probleme de sănătate: miopie, scolioză sau probleme psihologice”, a spus Ala Revenco.

Activista propune o soluție optimă cum elevii ar putea studia la școală fiind divizați în două clase. „Dacă se purcede la divizarea clasei, atunci în instituție trebuie să se regăsească alți profesori și alte clase unde să studieze cealaltă parte a clasei.”

În acest context, Ala Revenco a reiterat solicitările cu care va merge mâine, alături de alți părinți, să protesteze în fața guvernului.

„Vom cere să asigure accesul la studii și evitarea online-ului. Online-ul are repercusiuni asupra copilului.

Pe 1 septembrie, Asociația Părinți Solidari va organiza, alături de zeci de părinți, un protest în fața guvernului.

Aceștia se arată nemulțumiți de condițiile în care ar trebui elevii să învețe, dar și de modul în care urmează să fie organizat procesul educațional în format mixt.

Menționam că pe 23 august 2021, Comsia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis ca începând cu 1 septembrie 2021, activitatea instituțiilor de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional tehnic și superior se va desfășura cu prezența fizică în toate unitățile în condițiile respectării regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19, inclusiv asigurarea distanței de un metru între elevi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente