(video) Pickup-ul electric Rivian R1T poate merge fără probleme prin vaduri de apă de aproape un metru

Înecul nu este o caracteristică comună a vehiculelor electrice, deși sistemul lor de propulsie conține componente de înaltă tensiune. Totuşi dezvoltatorii unor astfel de maşini, înainte de a le scoate pe piaţă, se ocupă şi stabilesc din start capacitatea lor de a depăși inclusiv obstacole de apă.

În spaţiul online există deja imagini cum maşinile Tesla fabricate în China nu cedează străzilor inundate, cum modelul Jaguar I-PACE este capabil să depășească un vad de apă de jumătate de metru, însă noul pickup Rivian R1T pare să bată toate recordurile.

Au mai rămas doar câteva ore până intrăm în luna septembrie, cea din care vor începe livrările maşinii, dar până atunci şeful Rivian a decis să mai impresioneze publicul cu o demonstrație a capacităților acestui vehicul. La un moment dat, apa aproape că-i ascunde farurile de lângă marginea capotei.

Amintim că modelul R1T are o înălţime de 1.923 mm cu antena inclusă, o gardă la sol maximă de 378.5 mm, iar vadul de apă pe care îl poate traversa poate depăşi conform specificaţiilor finale 915 mm!

Vezi şi: (video) De ce maşinile Rivian sunt potrivite pentru aventuri! Vezi cât de capabil e pickup-ul său în off-road

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/